22 Май, 2022 14:02 1 416 0

Ла Лига с жалба към УЕФА срещу ПСЖ заради Мбапе: Подобни сделки за не по-малко опасни от сформирането на Суперлигата

  • псж-
  • примера дивизион-
  • уефа-
  • килиан мбапе

Френският нападател чупи всички рекорди с новия си договор

Ла Лига с жалба към УЕФА срещу ПСЖ заради Мбапе: Подобни сделки за не по-малко опасни от сформирането на Суперлигата - 1
Снимка: БГНЕС

ПСЖ ще бъде обект на много сериозна проверка от страна на УЕФА и властите в Европейския съюз, тъй като е постъпила жалба срещу клуба от страна на Испанската футболна федерация по повод новия договор на Килиан Мбапе, научихме от Carrusel Deportivo.

Ла Лига твърди, че подобни колосални контракти поставят под риск цялостната структура в спорта на „стария континент“, защото нямат никаква финансова логика.

„Парижани“ може да бъдат извадени от европейски клубни турнири по регламента за Финансов феърплей.

През годините много футболни деятели от цяла Европа недоумяват как ПСЖ успява да убеди УЕФА във финансовите си отчети, че успява да балансира инвестициите си с приходи, тъй като повечето международни институции не отчитат цифрите, които пристигат във футболната централа.

Все още не е ясно и как е обезпечен трансферът на Неймар от Барселона срещу €222 млн. през 2017 г., при положение, че предходният рекорд за трансфер на играч едва надхвърляше €100 млн.

Балансът на силите става все по-неравен, благодарение на безмерно богатите собственици на ПСЖ, Манчестър Сити и Нюкасъл Юнайтед.

От Ла Лига междувременно дадоха пример със Суперлигата, която преди няколко години не се сформира, защото УЕФА блокира амбициите на най-силните клубове в Европа, като в жалбата се твърди, че контрактът на Мбапе създава не по-малки рискове за играта.

Смята се, че той ще получава по €118 млн. през следващите 3 години в Париж.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА