Last news in Fakti

25 Май, 2022 19:03 1 045 0

Тревата за финала на Шампионската лига в Париж е отглеждана месеци в Барселона и е транспортирана специално за мача

  • шампионска лига-
  • уефа-
  • стад дьо франс-
  • ливърпул-
  • реал мадрид

Реал Мадрид и Ливърпул ще играят на възможно най-добрата настилка в света

Тревата за финала на Шампионската лига в Париж е отглеждана месеци в Барселона и е транспортирана специално за мача - 1
Снимка: БГНЕС

Тазгодишният финал в Париж ще бъде специален по редица причини, но една от тях е свързана с тревната настилка. France Press публикува днес информация, че тя е отглеждана специално с месеци в Барселона, а едва през тази седмица е докарана специално с камиони, за да се посади на „Стад дьо Франс“.

500 рула с тегло от около 1 тон са докарани във френската столица и в рамките на 48 часа са подменили изцяло настилката на терена, където Реал Мадрид и Ливърпул ще спорят за най-престижния клубен трофей в Европа.

Тревата е била засадена през ноември, за да може днес да бъде във възможно най-доброто си състояние.

Височината на стръкчетата ще бъде между 20-25 мм, за да отговори изцяло на изискванията на УЕФА за толкова високопрофилен футболен двубой. Желанието на „кралския клуб“ е за стойности близо до минимума, но последната дума остава на футболната централа.

Финалът в Шампионската лига тази година е планиран за 28 май от 22:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА