Last news in Fakti

25 Май, 2022 19:33 2 375 3

Дори президентът на Барселона възропта срещу договора на Мбапе в ПСЖ

  • барселона-
  • псж-
  • жоан лапорта-
  • килиан мбапе

Лапорта смята, че това е против принципите на Европейския съюз

Дори президентът на Барселона възропта срещу договора на Мбапе в ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Новият договор на Килиан Мбапе в ПСЖ разбуди духовете в европейския футбол, като редица височаещи фигури в спорта се обявиха против подобни космически сделки. Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, също се изказа по темата и призова за действия на ниво Европейски съюз.

Подобно нещо изкривява пазара. Даде футболист вече може да бъде примамен изцяло с пари. Това е възможно, когато зад даден спортен клуб застава една цяла държава. Подобно нещо е против принципите на Европейския съюз и би следвало да ни накара да помислим за подсигуряване на по-голяма равнопоставеност във футбола“, каза Лапорта пред Sport.

Различни публикации твърдят, че Мбапе ще получава по €118 млн. на година от новия си контракт, което е нечувана сума, в който и да било спорт по света.

Друг е въпросът дали Барселона не е точно от онези клубове, които първи разчупиха регулаторите в европейския футбол, като на свой ред се ползва с подкрепата на държавата, за да може практически да трупа безгранични дългове без реални последствия. Едва през миналото лято Ла Лига се намеси, за да блокира новия договор на Лионел Меси, който щеше да не доста близо до заплатата на френския му съотборник в Париж в момента. Самият Ули Хьонес от Байерн Мюнхен заяви в едно интервю пред Kicker, че, ако „каталунците“ се подвизаваха в Германия, щяха да фалират, както стана с Рейнджърс в Шотландия през 2012 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ба*ти

    3 0 Отговор
    неграмотно написаната статия
  • 3 борко

    1 0 Отговор
    трагедията е пълна...за един ритнитопковец....краят на човечеството е близо...