Last news in Fakti

11 Юни, 2022 13:57 6 570 11

Шефът на тима на Хаас към Мик Шумахер: Не може да се продължава така

  • мик-
  • шумахер-
  • формула 1-
  • хаас

Коментарът идва след поредната тежка катастрофа на германеца по време на Гран При на Монако

Ръководителят на отбор на Хаас Гюнтер Щайнер за първи път си позволи да отправи по-сериозна критика към Мик Шумахер. Това става след поредната тежка катастрофа на германеца по време на Гран При на Монако. Синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер загуби контрол над своя автомобил по време на състезанието в Княжеството и се удари тежко в мантинелите край басейна, предава Sportal.bg.

След контакта неговата скоростна кутия се отдели от шасито, което се случва за втори път през сезона. Освен в Монако подобни последствия инцидент на Шумахер имаше и в Саудитска Арабия, където той се удари много тежко по време на квалификацията. Тогава той пропусна състезанието в Джеда, а щетите струваха около един милион, колко горе-долу струва и инцидентът от Княжеството.

За Шумахер това е общо пети голям удар откакто той дебютира за Хаас преди година, а сметката му вече надскочи шест милиона. Именно поради тази причина Щайнер заяви, че германецът не може да си позволи да прави още много големи катастрофи.

„Ние вече надхвърлихме заделеното за поправки, надскочихме го още в Джеда. Бих се радвал ако имахме повече точки, но ние имаме повече разходи за поправки“, заяви Щайнер.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    8 1 Отговор
    Да кара поне да не се блъска пък дали ще вземе точка все тая.
  • 2 Карабунар

    7 24 Отговор
    И баща му не вървеше пред Айртон Сена и Ники Лауда . А после го тикаха напред за сметка на Хамилтън . Колко пъти от бокса нареждаха на Хамилтън да го пусне напред или да не го изпреварва. Половината му шампионски титли се дължат на Хамилтън .
    Сега го мъчат и тоя заради името .

    Коментиран от #4, #6

  • 3 щети

    12 0 Отговор
    Няма го вече Урал-Калай да ръси милиони....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    10 0 Отговор
    Да му удържат ремонта от заплатата.
  • 6 Фен

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Карабунар":

    Ти формулата май не я гледаш. Бащата спореше с Деймън Хил, а не с Хамилтън и се блъсна в него за да стане шампион, а не му заповядваха да го пусне. Но си прав, че синът Шумахер не става за формула 1.

    Коментиран от #7

  • 7 Им бе цилус

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Фен":

    Една от титлите на бащата беше подарък от Фисикела. Спомни си добре. А иначе, Шумахер беше продукт на Ферари, и нищо повече. Не е само Хил, Мика Хакинен, Жак Вилньов, много са му били на нивото. Но, индустрията си каза думата.

    Коментиран от #8

  • 8 Бенито

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Им бе цилус":

    Деймън Хил беше после , след Сена и Прост . По тяхно време Шумахер и Хил бяха втора цитулка .

    Коментиран от #9

  • 9 Aлфа Bълкът

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бенито":

    Вие Ф1 гледали ли сте някога? Онзи говори за Барикело, ама и той хал хабер си няма, и вероятно е жена.
    Шумахер имаше спортна злоба, хъс и вроден талант, особено на мокро.
    Сена винаги е бил арогантен и надменен. Ако не е била катастрофата, едва ли щеше да е такава икона на F1.

    Коментиран от #10

  • 10 АЕЦ-Козлодуй

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Aлфа Bълкът":

    Ма то верно къв е тоя Сена?Само трикратен световен шампион!Изобщо няма смисъл да се споменава!

    Коментиран от #11

  • 11 Aлфа Bълкът

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "АЕЦ-Козлодуй":

    Ален Прост е 4ри кратен световен шампион и има повече победи, точки и титли от Сена. И Шумахер е направил Сена смешен 1994.
    Той ония и затова се блъска, защото Шумахер го притиска и не издържа на напрежението. Първото състезание Шуми прави лош старт, но се връща и изпреварва Бергер и после Сена. Сена по-късно прави грешка и отпада. Второто състезание Шуми отново е втори на старта и изпреварва Сена още на него. Сена превърта гуми, блъснат е преди 1ви завой и отпада. И трето състезание отново полпозишина е за Сена. Преследван от Шумахер и затова греши, заради егото си! Защото по-младия пилот го сваля от върха!