Last news in Fakti

21 Юни, 2022 12:24 5 165 7

Гришо победи Надал

  • григор димитров-
  • рафаел надал-
  • тренировъчен мач-
  • уимбълдън

Успехът на Димитров обаче дойде в тренировъчен мач

Гришо победи Надал - 1
Снимка: Българска федерация по тенис

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Рафаел Надал с 6:3, 2:1 в тренировъчен мач между двамата преди старта на "Уимбълдън" след по-малко от седмица, съобщи испанският журналист Мануел Санчес Гомес, който е присъствал на спаринга.

Той отбелязва, че рекордьорът по титли от Големия шлем Надал е имал проблеми със сервиса си, като много рядко е вкарвал първото си подаване и е допуснал много двойни грешки, докато българинът е бил безупречен при излизанията си на мрежата. Двамата са решили да прекратят тренировъчния си двубой при 2:1 за Димитров във втория сет, като родният тенисист е водил с пробив.

Рафаел Надал и Новак Джокович вече са в Лондон и се готвят усилено за старта на "Уимбълдън", който е на 27 юни. Двамата ще участват на демонстративният турнир в Хърлингам, в който са дали заявка да се включат още Каспер Рууд, Карлос Алкарас, Феликс-Оже Алиасим и други.

На "Уимбълдън" няма да участват първите двама в световната ранглиста, като Даниил Медведев не е допуснат до турнира като руснак, а Александър Зверев се възстановя след тежката контузия на глезена, пише БТА, цитирана от Топспорт.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо

    2 3 Отговор
    Хрихор дагаду
  • 2 колориметър

    6 3 Отговор
    Брей,Гришакът направо го е "смачкал" Надал. Трябва да му дадат златен медал-печен от тиква с орехи. Надал сигурно се е отказал сам след такъв "бой" на торта. Мъхъъъ!
  • 3 Моря да се каже че

    4 2 Отговор
    щото Надал е играл с дясната ръка

    Коментиран от #7

  • 4 Раданч Татлъту

    2 2 Отговор
    Тренировъчна Гришня!🥳🤡👍
  • 5 Григор е върхов спортист,

    1 1 Отговор
    ама жените много го морят...... Всеки луд с номера си......
  • 6 щок

    3 1 Отговор
    Морят го жените,ако играе с Ига,тя ще го умори с 6:0 и 6:0 гейма. Или онова малкото, Коко Гоф да го набара,ще го прави рошав. Лолитката няма да е на Вимбледона.
  • 7 Да, да

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Моря да се каже че":

    ... и легнал на корта.