28 Юни, 2022 19:03 642 0

Френското външно министерство се извини за хаоса около финала в Шампионската лига

  • жералд дарманен-
  • франция-
  • шампионска лига-
  • ливърпул-
  • реал мадрид

Мачът бе забавен с около час, докато полицията въдвори ред в пропускателните пунктове

Френското външно министерство се извини за хаоса около финала в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Франция - Жералд Дарманен, поднесе извиненията си към феновете на Ливърпул и Реал Мадрид, които попаднаха в хаоса около финала на Шампионската лига през май.

Трябваше ли срещата на „Стад дьо Франс" да бъде по-добре организирана? Да. Нося част от отговорността за случилото се. Извинявам се на всички, които пострадаха от лошата организация“, каза министърът пред RTL, цитиран от Sportal.

По официални данни над 100 души са били арестувани, а 7 полицаи са били ранени в района около пропускателните пунктове на стадиона, тъй като се оказа, че огромна част от тълпата е искала да влезе с фалшифицирани билети на мача.

Френските власти станаха основен обект на критики, защото самата среща бе забавена с около час, а мнозина останаха огорчени от събитията, тъй като цели семейства с деца попаднаха в епицентъра на събитията.

Припомняме, че мачът бе изместен в Париж, след като УЕФА отне домакинството на Санкт Петербург в знак на съпричастност към санкциите срещу Русия за началото на войната в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА