Last news in Fakti

16 Юни, 2013 11:29 1 069 0

Ваня Стамболова завърши втора на 400 метра, Денис Димитров с национален рекорд

  • лека атлетика-
  • ваня стамболова-
  • денис димитров-
  • национален рекорд-
  • държавно първенство
Ваня Стамболова завърши втора на 400 метра, Денис Димитров с национален рекорд - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Ваня Стамболова завърши на втора позиция в бягането на 400 метра на Държавното първенство по лека атлетика в Правец. Европейската шампионка за 2006 година финишира за 52.75 секунди и допусна първо поражение в родината си от повече от 8 години. Николина Николова триумфира в тази дисциплина с 52.61 секунди, а на трето място завърши Теодора Коларова с 53.89 секунди.

Кристина Дамянова спечели два златни медала – в скока на дължина и на 100 метра с препятствия. Силвия Дънекова финишира първа в бягането на 3000 метра с препятствия, а по-късно спечели и състезанието на 1500 метра.

При мъжете Денис Димитров покри норматив за участие на Световното първенство по лека атлетика в Москва, след като завърши за 10.16 секунди на 100 метра. Това е нов национален рекорд за юноши старша възраст. Със среброто се окичи Кирил Кирилов.

P.S.
Валякът, с който политическата олигархия мачка народа вече 23 години, се нарича пропорционална избирателна система.

Ако искате истинска промяна, подкрепете: 100% мажоритарни избори с възможност за отзоваване на депутатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА