Last news in Fakti

7 Юли, 2022 20:03 752 10

В интервю от 2013 г. Боби Михайлов заяви, че ще напусне футбола през 2018 г.

  • борислав михайлов-
  • бфс

Изминаха 4 години от тази заявка, а амбицията по всичко личи е за още 4 след това

В интервю от 2013 г. Боби Михайлов заяви, че ще напусне футбола през 2018 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Борислав Михайлов изглежда амбициран да спечели пети пореден мандат за президентския пост в Българския футболен съюз, независимо от факта, че през 2013 г. в интервю за спортното издание Gong заяви, че след 2018 г. смята да остави властта в ръцете на младите.

Със сигурност ще се кандидатирам. Направихме много неща за осем години, които обаче много хора не ги виждат. Трябва ми още малко време да довърша всички проекти, особено тези свързани с УЕФА, за базата, за развитието на детския и женския футбол, за съдийската конвенция. Това сме го спечелили аз и моите колеги и искам да си го довърша. Така че, ако хората преценят, че искат да съм още един мандат президент на БФС, ще го правя както досега. Това обаче ще ми бъде последният мандат, защото това не ми е самоцел. Винаги съм го казвал. Аз съм отговорен човек и съм се хванал да направя нещо за българския футбол заедно с моите колеги. Ако ме изберат още веднъж ще работим заедно, но само още един мандат. Абсолютно съм категоричен! После, който иска да дойде, ако има млади хора, които искат, ще им помогна, ще ги вкарам в работата, защото това не е толкова лесно и е една от най-ветровитите позиции в българския футбол“, каза той, цитиран от „Тема Спорт“.

От това интервю обаче изминаха цели 9 години, а резултатите от работата на Михайлов са налице, но в негативен план. Страната ни все още не се е класирала за нито един голям футболен форум, женският футбол практически бе унищожен в рамките на няколко години, а юношеските програми се ограничават до индивидуалните амбиции на клубните собственици. Междувременно спортната база из цялата страна е в окаяно състояние, като единствено Лудогорец разполага с център, отговарящ на относително високи стандарти, докато в елитната дивизия у нас виждаме все повече тимове, които не могат да поддържат собствени терени, а се налага да използват националния стадион за своите домакинства. Единствено може да се отчете известен прогрес в представянето на ниво евротурнири, където отново само Лудогорец може да се похвали с редовно участие, но без това да се дължи пряко на работата на БФС. Няма да започваме темата с двата най-големи клуба у нас - Левски и ЦСКА, защото фалитите им са тема на прекалено дълъг анализ, който е правен стотици пъти през последните години.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 безпартиен

    9 0 Отговор
    Ако разкриете най-голямата тайна-заплатата заедно с бонусите на президента на БФС,заместниците му,членовете на УС,съдийските комисии,ще разберете защо не се пуска кокала на властта!Спортните федерации са превърнати в хранилки за успели и не толкова успели спортисти!Няма ли кой да обяви заплатите на всички?
  • 2 Манчо

    6 0 Отговор
    Пак е бил след злоупотреба на алкохол.
  • 3 Немо

    2 3 Отговор
    Управлението на футбола не е работа за прости хора бивши ф. треньори и пр.И след този пак такива ще дойдат.
    Има доста пари затова е борбата.Простия човек първо е лаком и не може да разбере че трябва образовани специалисти от управленци,финансисти,спортни медици и треньори обучени на запад.Тъп човек и да го пратиш на обучение -резултата е нула полза..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Красимир Петров

    5 0 Отговор
    Перуката и сие съсипаха тотално Българският футбол.
  • 8 Гост

    4 0 Отговор
    Хаха....чак като се спомине ще напусне.
  • 9 Гост

    5 0 Отговор
    Блажния кокал не се пуска тъй лесно
  • 10 Компира

    6 0 Отговор
    Махай се дърт, вонящ, тарикат с перука. Този боклук е за затвора.