Last news in Fakti

8 Юли, 2022 20:33 1 109 12

Щангистите ни заплашват с оставки, ако не си получат заплатите

  • вдигане на тежести-
  • неделчо колев-
  • радостин василев-
  • христо христов

Финансирането изглежда е спряло от май насам

Щангистите ни заплашват с оставки, ако не си получат заплатите - 1
Снимка: Shutterstock

Голяма част от националните ни състезатели по вдигане на тежести обявиха днес пред bTV, че планират да напуснат тима, ако до края на юли не им бъдат изплатени заплатите от май насам.

Ангел Русев, Иван Димов Дейвид Фишеров и Христо Христов потвърдиха, че последните пари, които са им били преведени от федерацията са от 20 май.

Президентът на БФТ - Неделчо Колев, им е обяснил, че вината е в Министерството на младежта и спорта и министъра в оставка - Радостин Василев.

Да управляваш федерацията и да не знаеш кога състезателите ти получават заплати. Не звучи ли смешно?! Не звучи ли невъзможно, като шеф? Примерно, ти си шеф на фирма и да не знаеш работниците ти дали са получавали заплати или не, като минават през теб. Това е смешна работа. Това е подигравка с нашия труд“, категоричен е Христов.

Русев пък разкри, че Колев му е заявил да си ходи, ако застане на страната на старши-треньора Иван Иванов, който също се оплака, че е без възнаграждение, но чак от декември миналата година.

Василев пък е потвърдил, че ще вземе отношение по темата в понеделник (11 юли).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахах

    4 7 Отговор
    Какви заплати ,бе!? ПарЕ нЕма!! Действайте!
  • 2 дедо Герчо

    4 7 Отговор
    СВЯТ ШИРОК...ХЪХЪХЪ...
  • 3 Ваксиниран3002

    5 12 Отговор
    За пръв път чувам, че да вдигаш желязо от пода и после да го пускаш пак там, заслужавало заплата... Ето затова нямаме никакво развитие, защото плащеме на ритнитопковци, пехливани и желязоповдигачи, без никаква полза.

    Коментиран от #7, #12

  • 4 Хах

    8 4 Отговор
    Да си искат парите от Прасен Крадев.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последниа Софианец

    3 2 Отговор
    Ще станат биячи а после в панделата или в гробищата

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Значи

    1 4 Отговор
    на запад аз не съм чувал за спортисти на държавна заплата. Те биват или професионалисти и участват в турнири с наградни фондове, или аматьори, които си имат друга професия с която се прехранват и например ако спечелят некой медал от олимпиада или световно стават популярни лица и могат да изкарат некоя пара от реклами.
    Те така.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 поредният хамалин

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последниа Софианец":

    Що пък биячи ... я да ходят да се цанят кат хамали ,ще си докарват до стотак на ден вместо да блъскат тия железа по цял ден за тоз де духа ...Аз, като студент-през 70-те ,вече минал през казармата се бях уредил да карам нощни смени ,като докер на Пристанището във Варна -предимно торби с цимент и изкуствена тор по 50 кила всяка мятахме ...Е,яко момче си бях тогава ...по 30-40 тона средно на смяна минаваха през ръцете ми .На тон разценката бе от 0,85 до 1,00 лев в зависимост дали торбите са топли или студени ... Знаеш ли през 1977-ма колко пари бяха едни 40 кинта изкарани за една вечер по покупателна възможност а ? Квартирата за месец ми струваше 25 лева .Отоплението на ток през зимата -10.
  • 12 йааай

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ваксиниран3002":

    ами това да риташ топка на лява на дясно ??? Същото е спорт се нарича даже футбола е по прост