Last news in Fakti

3 Август, 2022 16:33 965 1

Висшата лига слага половинчат край на една от досадните традиции в шампионата

  • висша лига-
  • расизъм

Борбата с расизма трябва да продължи, но подобни прояви имат обратен ефект с времето

Висшата лига слага половинчат край на една от досадните традиции в шампионата - 1
Снимка: БГНЕС

Английската Висша лига ще сложи половинчат край на една от досадните традиции в последните две години, а именно колениченето преди началото на всеки мач от шампионата, съобщиха от Футболна асоциация.

Проявата стартира през 2020 г., когато бе основано движението Black Lives Matter след смъртта на американеца Джордж Флойд, който бе задушен от полицай по време на арест в Щатите. Това предизвика сериозен международен отзвук и се превърна във водещата кампания в борбата с расизма.

Обратната страна на палачинката обаче показва, че подобни мероприятия имат само краткосрочен положителен ефект. Прекалената продължителност води до обратното и дори често английските клубове стават обект на критики по време на международните си мачове.

Борбата с расизма трябва да продължи, но фокусът трябва да бъде насочен към образованието и останалите практични действия, вместо да се експлоатира политически.

От сезон 2022/23 във Висшата лига ще видим запазване на традицията с колениченето само в първия кръг, в последния и за финалните в двете национални купи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сороснерес

    7 0 Отговор
    Правят хора на маймуни..Не съм видял един политик да коленичи.Те обичат да гледат как другите изпълняват техните идиотщини....Пука им за тези измислени малоумни трикове..Кой кретен измислил тази гавра..Заради един доказан престъпник половин свят трябва да се бори с "расизма"..Негри като не работят и искат социални помощи, като нашите цигано -роми..и 90% престъпност в Бг от тези нехранимайковци..това е истина..