Last news in Fakti

27 Юни, 2013 00:18 1 555 0

Бразилия се измъчи с Уругвай, но е финалист

  • бразилия-
  • уругвай-
  • купата на конфедерациите
Бразилия се измъчи с Уругвай, но е финалист - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тимът на Бразилия се класира за финала на турнира за Купата на Конфедерациите. Неймар и компания надиграха големия си съперник Уругвай с 2:1 на „Минейрао".

За разлика от предходните срещи „кариоките" не демонстрираха атрактивност и не успяха да позабавляват феновете на 100% с играта си.

В началото на срещата уругвайците наложиха преса, с което до голяма степен затрудниха Бразилия и традиционният домакински натиск бе предотвратен.

Нещо повече, Ла Селесте получи дузпа в 13-ата минута, след като Давид Луис дръпна непозволено фланелкана на Диего Лугано в наказателното поле. Опитният вратар Жулио Сезар обаче хвана ъгъла, отразявайки изпълнението на Диего Форлан. Спасената дузпа събуди бразилците, които станаха далеч по-агресивни. Първият удар към вратата на урусите бе дело на Оскар в 17-ата минута.

Домакините търпеливо изчакаха своя момент, за да открият резултата чрез Фред в 41-ата минута. Нападателят се възползва от лошо избита топка от вратаря Муслера и с ножичен удар я насочи в мрежата за 1:0.

Ла Селесте реагира по възможно най-добрия начин, изравнявайки моментално в началото на второто полувреме. В герой за своите се превърна Единсон Кавани, който наказа поредната бъркотия в бразилската отбрана в 48-ата минута. Голът е първи за звездата на Наполи в турнира.

След гола Бразилия обаче не чакаше продълженията, пресира противника и и стигна до серия от корнери, но и гостите имаха своите положения пред Суарес и Кавани. При поредния ъглов удар Селесао успя да материализира превъзходството си. Решаващото попадение дойде в 86-ата минута, а негов автор стана Паулиньо.

В спор за трофея бразилците ще играят срещу победителя от втория полуфинален двубой между Испания и Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА