Last news in Fakti

18 Август, 2022 16:33 908 2

Галин Иванов: Във футбола не става само с млади. Те имат нужда от опитни фигури, от които да се учат

  • галин иванов-
  • славия-
  • българия

Ветеранът от Славия изрази готовност да се завърне в националния отбор

Галин Иванов: Във футбола не става само с млади. Те имат нужда от опитни фигури, от които да се учат - 1
Снимка: БГНЕС

Галин Иванов разкритикува националната политика за лансиране на младите футболисти в националния отбор, каквато бе заявката с пристигането на Ясен Петров преди две години. Той е категоричен, че това не е правилната формула, защото неопитните играчи трябва да има от кого да се учат.

Не трябва само с млади, трябва и опитни. Покрай опитните трябва да се развиват, защото не са готови още за А група, да не говорим за националния отбор, за Шампионски лиги или Лига Европа. Виждате какви футболисти има“, каза Иванов по време на награждаването си за „Играч №1“ на 6 кръг в Първа Лига, цитиран от Gong.

Той даде за пример големите спортисти на международно ниво, където наистина един 20-годишен е в състояние да спечели финал в Шампионската лига, но не и без подкрепата от хора с дългогодишен опит на терена.

Иванов призна, че е готов да приеме повиквателна за националния отбор, когато дойде време Младен Кръстаич да събира тима за предстоящите европейски квалификации. Но също така осъзнава, че и друг път се е намирал в подобна добра форма и въпреки това не е попадал в плановете на наставника.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е бате

    0 0 Отговор
    Ники и Божинката също трябва да помагат, че то толкова дискотеки, без опитен играч може да изпуснеш някоя!
  • 2 хахаха

    1 0 Отговор
    Пълни глупости - има два вида футболисти - можачи и неможачи! Няма значение дали си на 18 или на 38! Пълни глупости са приказките за "опитни" и "неопитни"! Ако до 18 г. не си се научил да я играеш тази игра, след това е кауза пердута! След 18 г. може само да надграждаш, но като пример колко футболисти на 30 - 35 г. са били по-можещи и по-добри от Меси и Роналдо например, когато са били по на 17 - 18 г.? Та в тази връзка, най-можещите към момента следва да са в националния отбор, а не да има глупави "квоти" за стари и млади!