Last news in Fakti

28 Август, 2022 17:26 975 1

Два отбора от Нидерландия със сериозен интерес към Преслав Боруков

  • преслав-
  • боруков-
  • локо пловдив

Става дума за представители на отборите на НАК Бреда и Маастрихт

Два отбора от Нидерландия със сериозен интерес към Преслав Боруков - 1
Снимка: БГНЕС

Два отбора от Нидерландия са проявили интерес към нападателя на Локомотив (Пловдив) Преслав Боруков, съобщава БТА. Скаутите им дори са били на стадиона в Стара Загора в петък в срещата от 8-ия кръг, която "черно-белите" загубиха с 0:2. Става дума за представители на отборите на НАК Бреда и Маастрихт, които се състезават във второто ниво на футбола в Страната на лалетата, предава БТА.

Предложенията и на двата клуба обаче са били много ниски във финансово отношение и нямало как да бъдат разгледани от ръководството на Локомотив (Пловдив), още повече важната роля на Боруков в стартовия състав.

НАК Бреда изпадна от Ередивизи преди две години и миналия сезон не успя да се върне в елита, като сега ще прави втори опит. Именно тяхното предложение е било малко по-високо, но отново извън параметрите за начало на преговори за трансфер. Маастрихт пък традиционно играе във втора дивизия, но често взима неизвестни момчета и ги превръща в сериозна атракция на трансферния пазар като например Вилфрид Бума и Дени Ландзаат.

22-годишният Боруков вкара два гола от началото на сезона и изработи още един от всичките шест, реализирани от Локомотив (Пловдив) в първите кръгове. Той пристигна през зимата от унгарския Залаегерсег, а преди това е играл за Етър (Велико Търново) и Шефилд Уензди в Англия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мучо

    1 0 Отговор
    ами като на имат за мучовци така ще бъде, ще дават жълти стотинки за нашите играчи.....