Last news in Fakti

4 Септември, 2022 10:03 1 840 2

Хамилтън планира да стане един от собствениците на Манчестър Юнайтед

  • люис хамилтън-
  • formula 1-
  • mercedes-
  • манчестър юнайтед-
  • джим ратклиф

Легендата на Formula 1 може да стане част от инвеститорите за очакваното изместване на фамилия Глейзър

Хамилтън планира да стане един от собствениците на Манчестър Юнайтед - 1
Снимка: БГНЕС

Темата със собствеността на Манчестър Юнайтед продължава да вълнува сериозно целия футбол свят, въпреки известното подобрение в резултатите на терена за клуба. SPORTbible съобщи днес, че легендата от Formula 1 - сър Люис Хамилтън, има планове, за да се включи в групата от инвеститори, които да откупят „червените дяволи“ от фамилия Глейзър.

Най-сериозният купувач в момента изглежда е сър Джим Ратклиф, чието състояние от £15 млрд. го поставя на върха сред милиардерите на „острова“. Той е един от основните спонсори на Mercedes през фармацевтичната си компания INEOS, а по тази линия двамата с Хамилтън са в близки отношения.

Не ми се е обаждал, за да ме попита дали искам да се включа в нещо подобно все още, но аз винаги съм искал да инвестирам във футболни отбори“, каза 7-кратният шампион на F1 преди днешното състезание в Нидерландия.

Люис Хамилтън вече има участие в собствеността върху Челси и Денвър Бронкос от NFL в САЩ, така че амбициите му никак не са необичайни.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 леле мале

    5 1 Отговор
    ибaси и падението, черния дето стана сър щото е шофер ше пазарува Юнайтед...
  • 2 Мамул

    3 0 Отговор
    А скиори има ли вече?