Last news in Fakti

8 Септември, 2022 22:03 4 441 0

Mercedes намери дългосрочния си заместник на Люис Хамилтън

  • люис хамилтън-
  • даниел рикардо-
  • джордж ръсел-
  • mercedes-
  • formula 1

Британецът ще пилотира за отбора във Formula 1 до 2024 г.

Mercedes намери дългосрочния си заместник на Люис Хамилтън - 1
Снимка: БГНЕС

Дните на пистата за Люис Хамилтън изглеждат преброени, след като 7-кратният световен шампион от Formula 1 изгуби шансове за нова титла рано-рано през настоящия сезон. Daily Mail дори твърди, че Mercedes е намерил дългосрочен заместник на британеца в лицето на Даниел Рикардо.

Настоящият договор на 37-годишния британец изтича през 2024 г., което означава, че един от най-успешните тимове в състезанието е изправен пред сериозен проблем с оглед младостта и формата на Макс Верстапен с болида на Red Bull.

Рикардо на свой ред също не се наслаждава на шофирането си в последно време. От McLaren дори обявиха, че ще се разделят с 34-годишния австралиец след края на шампионата.

Джордж Ръсел засега обаче дава заявки за висок потенциал. 24-годишният англичанин би могъл да оглави екипа съвсем скоро с оглед факта, че към днешна дата е четвърти в генералното класиране през 2022 г. и има съвсем реални шансове да се пребори за място в топ 3, където Серхио Перез и Шарл Льоклер делят второто място с по 201 точки - на 13 пред Ръсел.

Едно обаче е сигурно - предстоят някои доста динамични времена за Mercedes в конкуренцията на възродения Ferrari и набиращия все по-голяма скорост Red Bull.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА