Last news in Fakti

15 Септември, 2022 21:03 1 852 2

Националният селекционер на Англия стана за смях с повиквателната си за Хари Магуайър

  • хари магуайър-
  • англия-
  • гарет саутгейт

Капитанът на Манчестър Юнайтед дори се превърна в резерва за клуба

Националният селекционер на Англия стана за смях с повиквателната си за Хари Магуайър - 1
Снимка: БГНЕС

Националният селекционер на Англия - Гарет Саутгейт, стана за смях в родината си, след като обяви списъка с играчи, които получават повиквателни за предстоящите мачове от Лигата на нациите. Сред тях шокиращо попадна Хари Магуайър.

Централният защитник на Манчестър Юнайтед записа 4 мача с „червените дяволи“ от началото на сезона, в които тимът му инкасира 4 загуби и допусна 8 попадения. През останалото време той бе резерва и моментално успехите не закъсняха.

ODDSbible подигравателно нарекоха Саутгейт „футболен гений“ за това му решение, но с него не се изчерпват странните повиквателни.

Там са още цели четирима десни бранители в лицата на Трент Александър-Арнолд, Киърън Трипиър, Кайл Уокър и Рийс Джеймс. Не бива да забравяме, че и Джон Стоунс започна да играе на този пост, така че той не е съвсем централен защитник вече.

Люк Шоу също изгуби титулярното си място на „Олд Трафорд“ за сметка на Тирел Маласия, но и този факт някак убягна на Саутгейт.

В същото време в халфовата линия ще бъдат само петима души и отново един от тях е твърда резерва. Калвин Филипс има общо 14' за Манчестър Сити, откакто бе трансфериран от Лийдс Юнайтед, но ето, че позицията му е гарантирана за „трите лъва“.

Джак Грийлиш също бе зарадван от селекционера с повиквателна за срещите с Италия и Германия, макар снощи феновете на „гражданите“ да заявиха категорично, че мястото му е далеч от титулярите на клуба.

Единствената приятна изненада се очертава да бъде Иван Тони, който ще може да дебютира за Англия, след като във втори пореден сезон с екипа на Брентфорд блести толкова ярко, че засенчва някои от мултимилионните покупки из останалите грандове от Висшата лига.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    1 2 Отговор
    Магуайър е критикуван, че не играе добре само в клубния си отбор, а не в националния. Щеше да е изненада ако не е повикан
  • 2 Тонката

    0 1 Отговор
    И какво толкова? Да не мислите, че ние сме открили топлата вода? Това са си нормално неща....Разни интереси, разни футболисти....Я мениджър, я агент на играча, я някой от централата....Кой е Саитгвйт?