Last news in Fakti

16 Септември, 2022 09:03 998 1

Надал за Федерер: Беше чест и привилегия да споделям всичките тези години с теб

  • роджър федерер-
  • рафаел надал

Испанецът поздрави своя най-сериозен опонент след решението му за пенсия

Надал за Федерер: Беше чест и привилегия да споделям всичките тези години с теб - 1
Снимка: БГНЕС

Едно от най-великите съперничества в историята на спорта официално приключи, след като Роджър Федерер обяви края на своята професионална кариера. Скоро след това всички очакваха реакцията на Рафаел Надал и тя не закъсня.

Скъпи Роджър, приятелю и противнико. Искаше ми се този ден никога да не бе настъпвал... това е тъжен ден лично за мен и за спортните хора по целия свят. Споделих ти го, когато се видяхме, и сега вече е факт. За мен бе удоволствие, но също така чест и привилегия, за да всичките тези години с теб, да изживеем толкова много моменти на и извън корта. Ще имаме още много мигове за бъдеще, защото има още толкова много за вършене. И двамата го знаем. Засега ти пожелавам цялото щастие със съпругата ти - Мирка, децата ви, семейството ти. Наслаждавай се на това, което ти предстои. Ще се видим в Лондон на Laver Cup“, написа в Instagram „Матадора“.

Надал и Федерер оставиха цели 40 мача помежду си, от които швейцарецът спечели 16 и отстъпи в 24. За последно съдбата ги срещна на Уимбълдън през 2019 г., когато „Маестрото“ триумфира на полуфиналите със 7:6(3), 1:6, 6:3, 6:4.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истина

    1 0 Отговор
    Само Джокович се крие и не казва нищо.