Last news in Fakti

21 Септември, 2022 17:33 836 1

Преди Челси Абрамович е искал да купи Арсенал, но му е било отказано

  • роман абрамович-
  • челси-
  • арсенал

Руският олигарх впоследствие превърна „сините от Стамфорд Бридж“ в по-голям клуб от „топчиите“

Преди Челси Абрамович е искал да купи Арсенал, но му е било отказано - 1
Снимка: БГНЕС

Роман Абрамович е човекът, отговорен за най-славния период в историята на Челси. Но през 2003 г. той е имал намерение да купи друг английски гранд - Арсенал, обаче му е било отказано, научихме от The Sun, позовавайки се на информация от журналистите от Уол Стрийт Джошуа Робинс и Джонатан Клег, които изучават потока на парите на милиардера.

Твърди се, че руският олигарх е бил влюбен в това, което е правел Арсен Венгер по онова време. Отборът му бе единственият реален конкурент на Манчестър Юнайтед, а в тима играеха фигури от ранга на Тиери Анри, Денис Бергкамп и Патрик Виейра.

Президентът на „топчиите“ по онова време - Дейвид Дийн, е заявил, че споделената собственост върху клуба от страна на местни богаташи няма да допусне подобна продажба. Той обаче по-късно признава, че това е бил ход, с който да предизвика Абрамович за предлагане на сериозна оферта.

До стелка обаче така и не се стига и той се пренасочва към Челси, където р приет с отворени обятия, макар и с някои публични протести от страна на част от акционерите.

Роман Абрамович дори прави опит да привлече Тиери Анри към новия си проект, но французинът отхвърля тази възможност категорично с оглед възможността да се бори за всички големи отличия с фланелката на Арсенал. Това пък води до трансфера на Дидие Дрогба, който се превръща в най-резултатния играч в историята именно срещу „артилеристите“.

19 години по-късно „сините от Стамфорд Бридж“ печелят 21 значими трофея, сред които на два пъти Шампионската лига и така се поставя началото на една чисто нова ера в световния футбол, а именно на свръх богатите инвеститори, които са в състояние да превърнат всеки тим в световна величина. Това води до появата на голямата сцена на Манчестър Сити и ПСЖ, а от миналата зима насам има такива планове и за Нюкасъл Юнайтед.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.