Last news in Fakti

26 Септември, 2022 17:03 1 592 2

Габриел Жесус е по-голям трансфер от Ерлинг Холанд, твърди бивш английски национал

  • габриел жезус-
  • ерлинг холанд-
  • габриел агбонлахор-
  • арсенал-
  • манчестър сити

По думите му, бразилецът е оказал много по-голямо влияние върху новия си тим

Габриел Жесус е по-голям трансфер от Ерлинг Холанд, твърди бивш английски национал - 1
Снимка: БГНЕС

Ерлинг Холанд обра заглавията във футбола през изминалите два месеца, насочвайки се към почти всички голмайсторски рекорди, но въпреки това трансферът му от Борусия Дортмунд в Манчестър Сити не се счита за най-добрия през изминалото лято, според бившия английски национал - Габриел Агбонлахор.

Най-добрият трансфер е Габриел Жесус, според мен. Холанд до сега бе невероятен, но Сити се справяше добре и без Холанд, че дори вкарваше и невероятни голове без Холанд. Габриел Жесус превърна Арсенал в нещо друго. Те взеха нападател, който не се огъва, когато трябва да пресира защитниците“, каза бившият голаджия на Астън Вила пред talkSPORT.

Норвежецът има 14 гола и 1 асистенция в първите си 10 мача за „гражданите“ и при това с онзи мач от Комюнити шиълд, когато мнозина побързаха да го заклеймят за прехвален срещу Ливърпул.

Бразилецът пък е с 4 гола и 3 асистенции в 8 мача за „артилеристите“, което е отлично, но все пак бледнее на фона на статистиката от прекия му заместник на „Етихат“.

Разликата обаче между двамата е наистина във влиянието, което всеки има върху цялостния облик на своя отбор. От една страна имаме действащият шампион на Англия, който вкара 99 гола в 38 мача през миналия шампионат, а от друга имаме тим, който изчезна от големия европейски футбол за прекалено дълго време, но ето, че след първите 7 кръга от Висшата лига е определян за може би единственият реален конкурент за титлата. До голяма степен оценките се дължат точно на присъствието на Жесус, който напомня много на хора от ранга на Алексис Санчез и Тиери Анри. Битката обаче ще бъде дълга, така че крайните оценки за трансфера на сезона може би трябва да се дават едва през пролетта.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 007

    1 1 Отговор
    Тоо да не гледа в няква паралелна вселена. 99 от 100 мениджъра ще вземат холанд и то ако единия дето вземе жезус е сляп.😀
  • 2 Тома

    1 0 Отговор
    Арсенал удариха джакпота с Габриел