Last news in Fakti

29 Септември, 2022 19:03 1 748 1

Разкриха заплатите на най-високо платените треньори в Серия А

  • серия а-
  • жозе моуриньо-
  • масимилиано алегри

Едва ли е изненада, че „Специалния“ е на върха в тази класация

Разкриха заплатите на най-високо платените треньори в Серия А - 1
Снимка: БГНЕС

Италианската Серия А започна бавно, но сигурно да възвръща стария си блясък, благодарение на някои от най-добрите съвременни специалисти във футбола. Класата обаче струва пари, както всички отлично знаем в съвременния спорт, така че е доста любопитно да разберем какви заплати получават водещите наставници в шампионата. Corriere dello Sport прави точно това разкритие.

Надали е изненада, че Жозе Моуриньо е начело на тази класация, тъй като „Специалния“ отдавна си изгради реномето на един от най-добрите мениджъри изобщо в света. Той прибира от Рома по €7 млн. на година.

Същата заплата междувременно взема и Масимилиано Алегри след втория си престой в Ювентус, независимо от критиките, на които е подложен в последно време.

Интер е следващият клуб с най-висока заплата за своя старши-треньор. Това е Симоне Индзаги, който донесе Купата на Италия за „нерадзурите“ през предходната кампания. Годишното му възнаграждение за това е €5,5 млн.

Действащият шампион - Милан, пък харчи далеч по-скромните €4 млн. за услугите на Стефано Пиоли. Това обаче може скоро да се промени при разговорите за нов контракт, защото именно той върна трофея на „Сан Сиро“ след повече от 10-годишна пауза.

С най-ниска заплата в Серия А е Рафаеле Паладино, който наскоро пое работата при новака Монца. Той ще получи едва €200 хил. за първата си година начело.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    3 0 Отговор
    7 млн.евро на година не са много пари, при положение,че животът в Италия е скъп.При това трудът на треньорите е убийствен.Те се трудят на тренировки,после гледат мачове на съперниците си, после правят схеми как да подредят отбора за следващия мач,за да донесе победа,после се грижат за контузените играчи, като следят откъсо възстановяването им.Работата на треньора изисква време без почивка.