Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 17:03 1 550 0

Рома ще строите нов стадион с капацитет до 65 хил. зрители

  • рома-
  • пиетро берарди

Клубът планира това да стане факт за 100-годишнината

Рома ще строите нов стадион с капацитет до 65 хил. зрители - 1
Снимка: Shutterstock

Ръководството на Рома работи все по-сериозно по проекта за строеж на нов стадион, научихме от Calcio e Finanza.

Изпълнителният директор в клуба - Пиетро Берарди, представя проучване за изграждането на нова спортна арена в Рим, където отборът да се премести за своята 100-годишнина през 2027 г.

Първоначалният план бе съоръжението да побира 55 хил. зрители, но амбициите на собствениците са да приемат най-големите финали в света на футбола, като тези за Мондиала или Шампионската лига. Това изисква трибуните да побират над 60 хил. запалянковци, а дори се обсъжда възможността и за капацитет от 65 хил. седящи места.

В момента Рома дели „Стадио Олимпико“ с Лацио, който е вече на повече от 100 години, а последната му реконструкция е от 1990 г. Двата тима играят домакинствата си там от 1953 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА