Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 22:33 2 208 6

Във Франция ще бойкотират телевизионното излъчване на Мондиала в Катар

  • франция-
  • катар 2022-
  • световно първенство-
  • телевизия

Това е поредна проява срещу потъпкването на човешките права в страната

Във Франция ще бойкотират телевизионното излъчване на Мондиала в Катар - 1
Снимка: Shutterstock

Голяма част от градовете във Франция, включително Париж, обявиха, че ще бойкотират телевизионното излъчване на Световното първенство по футбол в Катар в знак на протест срещу потъпкването на човешките права, предаде The Guardian.

Няма да се организират „фен зони“ и срещите от Мондиала няма да се излъчват на традиционните публични мероприятия, които по традиция съпътстват най-големия футболен форум.

Това състезание се превърна в човешка и екологична катастрофа, която е несъвместима с ценностите, които искаме да се прокламират чрез спорта и специално чрез футбола“, каза кметът на Марсилия - Беноа Паян.

Засега съпричастни с протестната инициатива ще бъдат Париж, Марсилия, Лил, Бордо, Реймс, Нанси и Родез.

Припомняме, че организацията на Световното в Катар костваше живота на хиляди мигранти, ангажирани в изграждането на инфраструктурата в страната. От ФИФА обаче предприеха прекалено малко действия, за да санкционират домакините.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    22 3 Отговор
    Тези дето биха старци и деца в Париж и вс големи градове говорят за човешки права ?
  • 2 ФРАНСЕ

    16 1 Отговор
    НЯМА НЕФТ НЯМА ГАЗ НЯМА ДА ГЛЕДАМЕ
  • 3 Турчин

    12 0 Отговор
    A за Саудитска Арабия нищо.
  • 4 Да попитам

    16 1 Отговор
    Ама посред зима колко ще са хората излезли в парковете да гледат мач на голям екран. Та така за бойкота, май ще е във всички европейски страни, но баровете ще са пълни.
  • 5 Ввввв

    3 0 Отговор
    От ФИФА да санкционират себе си! По начало организация на най-големия национален футболен форум в Катар беше грешка, всички роптаят: футболисти, фенове, но нали трябва пара да пада, защото само за нас - феновете футболът все още е спорт, за тях отдавна си е чист бизнес...
  • 6 Гулиелмо Маркони

    1 0 Отговор
    Ще го гледате по радиото, ако имате ток, де...