Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 20:03 2 682 1

Уличиха Гуардиола в лъжа около ситуацията с договора на Холанд

  • ерлинг холанд-
  • манчестър сити-
  • хосеп гуардиола

Испанецът заяви, че няма откупна клауза в контракта на играча му с Манчестър Сити

Уличиха Гуардиола в лъжа около ситуацията с договора на Холанд - 1
Снимка: БГНЕС

Ерлинг Холанд без съмнение е най-коментираният футболист от началото на сезона, като дори се заговори за бъдещето му, въпреки факта, че заигра за Манчестър Сити едва преди няколко месеца. Появи се дори информация от баща му - Алфи Холанд, че нападателят планира да играе само няколко години на „Етихат“, след което да се докаже и в останалите водещите шампионати. Хосеп Гуардиола в последствие бе запитан дали има откупна клауза в контракта на норвежеца, а испанецът категорично заяви, че няма такава. Оказва се, че това е лъжа, защото The Athletic публикува твърдението на запознати с обстановката при „гражданите“, че такава клауза има, макар и да е подплатена с някои по-специфични условия.

Най-същественото е, че Холанд може да напусне Сити срещу €200 млн., което е с €22 млн. по-малко от Неймар през 2017 г., когато Барселона не успя да спре трансфера му в ПСЖ. Именно тогава някои от най-талантливите футболисти из Европа са принудени да подписват договори с клаузи в размер между €500 млн. и €1 млрд., за да е по-сигурно, че няма кой да ги отмъкне без да се допита на ръководството.

Въпросната клауза за младия таран обаче може да бъде активирана само от клубове извън английската Висша лига и то не по-рано от 2024 г.

Това гарантира на Гуардиола, че ще може да използва своя голмайстор безпроблемно в следващите 2 години, но след това обичайните заподозрени - Реал Мадрид, Барселона и ПСЖ, ще започнат да изкушават Ерлинг Холанд, за да го убедят, че е време да облече техните екипи.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циник

    5 0 Отговор
    Няма страшно, катарците ще купят на Пеп целия норвежки национален отбор ако трябва. Всичко, само и само да стигне до поне още един полуфинал за ШЛ...