Last news in Fakti

22 Октомври, 2022 17:02 605 0

Руски клубове ще оспорват решението на ФИФА, което позволява на играчите да прекратяват договорите си

  • русия-
  • клубове-
  • фифа-
  • договори

Спортният арбитражен съд определи датата 21 ноември за жалбата на осем клуба срещу ФИФА

Руски клубове ще оспорват решението на ФИФА, което позволява на играчите да прекратяват договорите си - 1
Снимка: Официален сайт на Зенит

Руските футболни клубове ще оспорват пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана решението на ФИФА, което позволява на играчите да прекратяват договорите си и да напуснат страната след военната операция в Украйна, предава БТА.

Спортният арбитражен съд определи датата 21 ноември за жалбата на осем клуба срещу ФИФА, включително на руския шампион Зенит (Санкт Петербург).

Правилата за временни договори, приложени за първи път от ФИФА през март, позволяват на играчи и треньори да напускат, за да се присъединят към клубове в други страни. Руските клубове са отстранени от европейските турнири този сезон, но националното първенство продължава.

Изпълнителният директор на Зенит Александър Медведев каза през юни, че правилата са чисто "ограбване" и не компенсират клубовете за напуснали футболисти.

Украински отбори като Шахтьор Донецк също се оплакаха и казаха, че агентите са се опитали да се възползват от несигурността около бъдещето и да вземат играчи с договори безплатно.

Настоящите правила на ФИФА позволяват на футболисти и треньори с договори в Русия и Украйна да напуснат до края на този сезон.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА