Last news in Fakti

22 Октомври, 2022 18:01 768 1

Варненското дерби между Спартак и Черно море завърши без победител

  • черно море-
  • спартак варна-
  • реми

В продължението Матиас Курьор можеше да донесе трите точки на „моряците“, но прати топката на сантиметри над вратата

Първото варненско дерби от 13 години насам между Спартак 1918 Варна и Черно море завърши наравно, като двата отбора не успяха да си отбележат гол – 0:0.

След този мач "соколите" са с 6 точки в актива си от 15 мача, а Черно море е с 25 точки от 14 мача. "моряците" са и със среща по-малко, заради отложения мач с Левски.

Символичните гости започнаха по-активно срещата и първи стигнаха до голова ситуация. В 14-та минута Мади Кета получи топката на ъгъла на малкото наказателно поле, но стреля неточно от чиста позиция. В 19-та минута Матеус Клементе стреля от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от вратата на Спартак 1918 Варна, предава БТА.

В 26-ата минута бе първото положение за домакините. Здравко Димитров изпълни опасно пряк свободен удар, но топката попадна право в ръцете на вратаря на Черно море Георги Георгиев.

В 32-ата минута Цветомир Панов центрира в наказателното поле на домакините, а след лошо изчистване тя попадна у Закариа Беншаа, който я засече, но вратарят Иван Дичевски спаси.

В 48-ата минута Матиас Курьор засече топката с глава след подаване на Панов в наказателното поле, но тя попадна в ръцете на вратаря Иван Дичевски.

В 55-ата минута Ромеш Ивей изведе в отлична позиция Денис Баланюк сам срещу вратаря на Черно море. Нападателят на Спартак 1918 Варна стреля, но Георги Георгиев показа класа и спаси.

В 72-ата минута Мартин Тошев засече топката с глава след центриране отляво, но топката премина над вратата на Черно море.

В 74-ата минута Николай Златев проби отдясно и центрира в наказателното поле на домакините, топката достигна до Матиас Курьор, който я върна към Алекс Фернандес на границата на наказателното поле.

Футболистът на гостите стреля, но вратарят Иван Дичевски успя да избие. В четвъртата минута на допълнителното време Матиас Курьор можеше да донесе трите точки на Черно море, но за късмет на домакините след удара му с глава топката премина на сантиметри над вратата.

Мачове от 15-ия кръг на efbet Лига:

Арда (Кърджали) - Локомотив 1929 (София) - 2:2
Спартак (Вн) - Черно море 0:0

Днес:
Славия - ЦСКА 1948 (17,30 часа – Диема спорт)
Левски - Локо (Пд) (19,45 часа – Диема спорт)

В неделя:
Ботев (Враца) - ЦСКА-София
Лудогорец - Ботев (Пд)

В понеделник:
Пирин (Бл) - Септември
Хебър - Берое


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 интересно

    1 0 Отговор
    дали е честен резултат . Но на кого му пука във футболния съюз за последния отбор . Смешно и жалко.Разликата между двата отбора е огромна.