Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 16:35 1 753 14

17-годишният Иля Малинин спечели титлата на "Скейт Америка" с перфектен четворен аксел

  • иля малинин-
  • сащ-
  • скейт америка-
  • фигурно пързаляне

Японецът Као Миура остана втори

17-годишният Иля Малинин спечели титлата на "Скейт Америка" с перфектен четворен аксел - 1
Снимка: БГНЕС

Американецът Илия Малинин приземи едва втория четворен аксел в историята на състезателното фигурно пързаляне на турнира "Скейт Америка" в Норууд (САЩ), месец след като направи този скок за първи път на турнир от по-нисък ранг.

17-годишният Малинин стана първият фигурист, изпълнил успешно най-трудния скок в състезание по време на волната си програма в Лейк Плесид миналия месец, където спечели златния медал, предава БТА.

Пързаляйки се на фона на "Euphoria", той повтори постижението под бурни аплодисменти на публиката във волната програма при дебюта си за старши Гран При, за да вземе злато.

"Чувствах се страхотно. Все още съм в шок и наистина не знам как го постигнах. Просто се доверих на практиката си и се получи добре. Знаех, че когато излязох на леда за загрявката, ще се опитам да го изпълня", каза Малинин.

Той добави, че е бил вдъхновен от двукратния олимпийски шампион Юдзуру Ханю, който неуспешно се опита да изпълни четворен аксел на Олимпиадата в Пекин 2022.

Малинин, който беше четвърти след кратката програма, стана шампион със сбор от 280.37 точки. Японецът Као Миура остана втори с 273.19 точки, а трети завърши Джун-ван Ча от Република Корея с 264.05 точки. "Скейт Америка" е първото състезание от общо шест за сезона от сериите Гран при по фигурно пързаляне.

При спортните двойки триумфираха американците Алекса Шимека-Ниерим и Брендън Фрейзър с 201.39 точки. След тя се наредиха Деана Стелато-Дудек и Максим Дешам (Канада) със 197.89 точки и Кели Ан Лорин и Лукас Етие (Канада) със 156.94 точки.

Бронзовите медалисти от Световното първенство Медисън Чок и Евън Бейтс (САЩ) спечелиха кратния танц (румба) при танцовите двойки с 82.63 точки, въпреки че допуснаха грешки в изпълнението си.

Сънародниците им Кайтлин Хауайек и Жан-Люк Бейкър са втори със 79.12 точки, пред канадците Мари-Жаде Лорио и Ромен Льо Гак със 72.12 точки.

При жените кратната програма спечели световната шампионка и бронзова медалистка от Игрите в Пекин 2022 Каори Сакамото (Япония) със 71.72 точки.

15-годишната американка Изабеу Левито, световна шампионка за девойки, дебютира на Гран при с второ място със 71.30 точки, след като изпълни четири тройки скока в композицията си. Амбър Глен от САЩ е трета до момента с 68.42 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    14 1 Отговор
    на този евронасочен младок ако ме разбирате правилно
  • 2 Гост

    31 0 Отговор
    Илия Малинин ми звучи като потомствен американец.

    Коментиран от #6

  • 3 Иля Малинин

    31 0 Отговор
    Американецът Иля Малинин....звучи като руснака Джо Байдън ...
  • 4 Иванов

    26 0 Отговор
    Илийката Малинин по-скоро ще да е руснак, отколкото американец. Ама нещо не е много политкоректно шампион да го пишат руснак.
  • 5 Ха ха

    28 0 Отговор
    Само дето момчето е син на Роман и Татяна Малинини, руските фигуристи - иначе е американец де, верваме ви.

    Коментиран от #9, #13, #14

  • 6 защо

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Даа. С гени на победител.
  • 7 Алиса

    18 0 Отговор
    ИЛЯ МАЛИНИН един истински американец.
  • 8 мдаа

    20 1 Отговор
    Ако Иля Малинин беше изгубил състезанието щяха да пишат, че е руснак, чиито родители са избягали от Путин в САЩ. Когато побеждава Иля Малинин е американец.
  • 9 Сменям си ник-а

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха":

    Майката от Новосибирск, бащата от Екатеринбург но малкия е американец.
    Роден е във Вирджиния.
  • 10 1111

    13 1 Отговор
    Американецът Иля Малинин???!? МБУАХААХА АХАХ АХА! Живо русначе!
  • 11 Рублин

    5 3 Отговор
    Американските окупатори са отвлекли родителите му от Ташкент и са ги принудили да го "направят". След което се ражда в САЩ и му налагат американо-атлантически ценности! Призовавам пълномащабно да си го анексираме обратно и да го върнем в православието!
  • 12 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    5 0 Отговор
    Илия Малинин - цист хАмериканец...
  • 13 рфтгъхуйико

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха":

    Ами как да ти го обясня- 100% американец си е момчето... Поне по документи де- роден е у фащ, значи автоматично получава амер. паспорт...
  • 14 ми да

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха":

    ми американец е.и тои кат мойте деца е роден в Америка.а пьк аз сьм си Бьлгьрски имигрант.