Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 17:55 952 3

Марко Одермат спечели първия старт за сезона по ски-алпийски дисциплини

  • одермат-
  • ски-
  • зьолден-
  • австрия-
  • жан кранец

Втори се нареди Жан Кранец (Словения)

Марко Одермат спечели първия старт за сезона по ски-алпийски дисциплини - 1
Снимка: БГНЕС

Олимпийският шампион от Пекин 2022 Марко Одермат спечели първия старт за сезона от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже. 25-годишният швейцарец триумфира в гигантския слалом в австрийския зимен център Зьолден, за да запише 12-а победа в кариерата си.

Одермат, който взе и Световната купа в алпийските ски за миналия сезон, стигна до успеха за втора поредна година в Зьолден. Той беше лидер след първия манш с 59.88 секунди и направи страхотно второ спускане за 1:04.84 минута, за да стигне до успеха с общо време от 2:04.72 минути, предава БТА.

Той се качи на подиума във всичките десет гигантски слалома след това състезание през 2021-а, включително спечели и златото на олимпиадата в Пекин.

"Хубаво е да се върна", каза Одермат, който като спортист, спонсориран от "Ред Бул", също отдаде почит на основателя на компанията за енергийни напитки Дитрих Матешиц, който почина тази нощ.

"Денят е тъжен. Надявам се, че успях да дам на Диди нещо, което да вземе по пътя си", добави той.

Втори на 76 стотни от секундата се нареди Жан Кранец (Словения), а третата позиция зае Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с пасив от 97 стотни. Носителят на Световната купа за 2021 година Алекси Пентюро (Франция) завърши на 20-о място, на 2:09 секунди след победителя.

Състезанието премина без българско участие. Следващият старт от Световната купа при мъжете е на 13 ноември в австрийския зимен център Лех/Цюрс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А къде е

    2 1 Отговор
    шареното знаменце
  • 2 Коко

    1 0 Отговор
    Какви ски, още сме на плаж 😀
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Интересно ми е, как не хващат тен от високопланинското слънце скиорите и най-вече скиорките от елита!? Къде си провеждат тренировките, че са такива белички като бебешко Д?