Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 15:50 1 119 5

Фьодор Емелианенко смята, че руският спорт е паднал жертва на международната политика

  • фьодор емелианенко-
  • русия-
  • украйна-
  • mma

Той иска спортистите отново да станат неутрални към политическите дейности

Фьодор Емелианенко смята, че руският спорт е паднал жертва на международната политика - 1
Снимка: БГНЕС

Руският спорт изпадна в почти пълна изолация през отминаващата си година, след като Русия нападна Украйна. Легендата на местния спорт - Фьодор Емелианенко, е на мнение, че атлетите са паднали жертви на международната политика и това трябва да се промени.

Доскоро спортът беше извън политиката, но сега ситуацията е такава, че талантливите руски спортисти са заложници на обществено-политическите проблеми между държавите“, каза президентът на руската федерация по MMA, цитиран от ТАСС.

Той иска отново неговите бойци да се завърнат на международната сцена, за да мерят сили с най-добрите атлети.

Някои от най-големите международни спортни федерации решиха да се включат в санкциите срещу Москва, като призоват всички спортисти под тяхна егида да заклеймят войната и да призоват за мир.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    6 1 Отговор
    И е прав..
  • 2 ЕДИНСТВЕНИТЕ САНКЦИИ

    1 0 Отговор
    КОИТО ТИЯ(......)на 0.0000%НЕ МОГАТ ДА ЗАОБИКАЛЯТ.....ДАЖЕ И ТУРНИР ПО МОРСКИ ШАХ И ТЪРКАЛЯНЕ НА ГЕВРЕЦИ😀
  • 3 Руския спорт

    2 7 Отговор
    е жертва на руската политика и диктатура

    Коментиран от #5

  • 4 кУмУнист

    2 0 Отговор
    Фьодорчо напълни дамаджаните с водка и наливай, няма никакъв проблем спортистите ви да участват във всеки спорт, само да се отрекат от Путин и войната, а една огромна част от тях даже подкрепят Путин и сега се правят на жертви, това е като тези които бягат от мобилизацията в Полша, Литва, Латвия държави уж врагове на Русия които същите тези до вчера ги ненавиждаха и подкрепяха Путин за отношението към тях или масово бягане в Грузия държава която преди няколко години руснаците нападнаха и скъсаха територии от тях, а сега бягат там и ги молят за помощ, всички които бягат сега от Русия са гласували за Путин и за войната в Украйна, мислейки си, че ще ги превземат за 2 дни и сега като трябва лично да воюват бягат в лошите държави.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.