Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 15:51 2 171 6

FIBA отне домакинството на София за европейското по баскетбол и го даде на Скопие

  • европейско първенство-
  • софия-
  • скопие-
  • георги глушков

Столицата не разполага с подходяща зала за целта през въпросния период

FIBA отне домакинството на София за европейското по баскетбол и го даде на Скопие - 1
Снимка: Shutterstock

Европейското първенство за младежи до 20 години през 2023 г. няма да се проведе в София, както бе по предварителни заявки, а ще се премести в Скопие, съобщиха от FIBA.

Оказва се, че българската столица няма да разполага с подходяща за целта зала в периода на турнира, което е довело до решението за промяна.

За съжаление е вярно. В момента не разполагаме с подходяща зала, която да отговаря на условията за състезание от подобен род“, каза президентът на БФБ - Георги Глушков, цитиран от bTV.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    12 8 Отговор
    Скопските негодници са бутнали някакъв подкуп, те са майстори в тия неща. Само за да направят мръсно на "бугарите". Тепърва много ядове ще ни докарат, влязат ли в ЕС.

    Коментиран от #3

  • 2 Биби

    19 0 Отговор
    Как няма зала, нали Борисов все се бие в гърдит как построил множество спортни зали?
  • 3 Керът

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Стига бе, те колко милиона откраднаха само от Арена Армеец, не можаха да оправят другите зали. Не са ни виновни макетата, крадливите ни управници, дето сами си ги избираме, са виновни - комунистическото наседство е живо на всички нива!
  • 4 Интересното е

    4 0 Отговор
    че ако Македония отново се върнат при нас, всичките ни национални стадиони и зали ще бъдат при тях. Сърбите там ги е страх да не българизираме обратно македонците, а реално погледнато, опасността е всъщност е те да македонизират нас. Защото всичко, което може да се изкраде в България, се прави със завиден успех, а Македония възможностите са все така много.
  • 5 кравар

    1 0 Отговор
    Другия път от Фиба... първенството в някой физкултурен салон.
  • 6 Алек

    1 0 Отговор
    Само да припомня на FIBA,че нашата Арена София , е доста по голяма ,по модерна и по мултифункционална от Скопската Арена .