Last news in Fakti

1 Декември, 2022 15:52 846 0

ФИФА свали забраната за протести срещу иранските власти в Катар

  • иран-
  • катар 2022-
  • фифа

Федерацията изчака страната да отпадне от турнира

ФИФА свали забраната за протести срещу иранските власти в Катар - 1
Снимка: БГНЕС

ФИФА официално обяви, че протестните прояви срещу насилието в Иран ще бъдат допуснати по стадионите на световното първенство в Катар, предаде AP. Новината идва само два дни след отпадането на страната от турнира.

Общественият натиск се отрази зле на футболната федерация, тъй като медии от цял свят обърнаха не по-малко внимание на конфликтите с охраната по трибуните, отколкото на събитията на терена.

Лозунгът „Жени. Живот. Свобода“ е една от водещите кампании в подкрепа на човешките права в Иран. Очакванията са в близките дни все повече хора да се появят с подобни щампи върху тениски, знамена и шапки.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА