3 Декември, 2022 10:53 983 0

Испанската прокуратура приключи разследването за расистки обиди към Винисиус, няма виновни

  • реал мадрид-
  • атлетико-
  • расизъм-
  • винисиус жуниор-
  • обиди

Фенове на Атлетико го обиждаха по време на мача с Реал (М)

Испанската прокуратура приключи разследването за расистки обиди към Винисиус, няма виновни - 1
Снимка: БГНЕС

Испанската прокуратура приключи разследването за расистки обиди по адрес на футболиста на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор от страна на фенове след дербито срещу Атлетико Мадрид, съобщава АП, цитирани от sportal.bg.

Инцидентътстана на 18 септември, когато голяма група фенове на Атлетико скандираха "Винисиус, ти си маймуна" пред стадион "Метрополитано" преди победата на Реал с 2:1.

В петък испанските медии съобщиха, че държавните прокурори са приключили разследването поради липса на достатъчно доказателства за идентифициране на потенциалните извършители.

Естебан Ибара, президент на Движението срещу нетолерантността, расизма и ксенофобията, който осъди скандиранията пред полицията, каза, че е обезпокоен от решението.

"Смущаващо е, че са взели това решение и че не са го разследвали достатъчно. Това отваря вратата за безнаказаност за този тип инциденти на футболните стадиони", каза Ибара пред вестник "Ел Паис".

Винисиус в момента играе за Бразилия на Световното първенство в Катар.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА