3 Декември, 2022 11:13 1 558 2

Лудогорец бие шута на Шимунджа при загуба от Левски за Купата

  • лудог-
  • левски-
  • треньор-
  • шимунджа

Двата тима се изправят на "Хювефарма Арена" в неделя

Лудогорец бие шута на Шимунджа при загуба от Левски за Купата - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа е заплашен с уволнение при отпадане от Левски на 1/8-финала за Купата на България, пише "Тема спорт". Двата тима се изправят на "Хювефарма Арена" в неделя. Те вече изиграха един мач помежду си, но в първенството, и срещата завърши 0:0. Именно този резултат не се е харесал на шефовете в Разград, които са вдигнали мерника на словенеца.

Лудогорец не се представи особено впечатляващо в двубоя със "сините" в четвъртък и имаше сериозна опасност да загуби мача. Столичани надиграха своя съперник и имаха по-добрите положения в мача. За цял мач разградчани създадоха само една по-сериозна опасност чак в края, пропусната от резервата Доминик Янков. Това е твърде малко за амбициите на "орлите". Още повече, че това 0:0 означаваше, че разградчани ще зимуват на 2-рата позиция в шампионата, на точка зад ЦСКA. Тоест задачата за лидерство преди почивката в първенството не бе изпълнена.

От зимата насам Шимунджа успя да постигне категорично само едно от поставените му от клуба условия - да спечели шампионската титла. Купата на България, която не е на особена почит в Разград, за поредна година не бе взета - отпадане от Левски на 1/2-финала. През лятото имаше "проветряване" на съблекалнята и пълненето ѝ с нови скъпи попълнения, които трябваше да доокомплектоват големия състав след мощната зимна селекция. Въпреки хвърлените средства групите в Шампионската лига отново бяха гледани през крив макарон, а в реванша срещу Динамо (Загреб), на "орлите" се случи нещо рядко срещано - 2 дузпи срещу тима и 3 червени картона!


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мани мани

    5 2 Отговор
    ми начи да си стяга куфарите
  • 2 Глупаците

    0 0 Отговор
    които избират треньора и водят некачествени футболисти на килограм, ги приканвам да си признаят некадърността и час по-скоро да се махат и никога повече да не се занимават с футбол. Някога този отбор ставаше за гледане. А сега мъкаааа, мъкаааа, нерви ми не издържат дори 5 минути да им гледам позорния антифутбол!