Last news in Fakti

3 Декември, 2022 17:25 991 0

Черно море продължава за Купата на България след обрат срещу Локо (Пд)

  • черно море-
  • локо пловдив-
  • купа на българия

Две от попаденията за варненския тим вкара Матиас Курьор

Черно море продължава за Купата на България след обрат срещу Локо (Пд) - 1
Снимка: ПФК Черно море

Черно море се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на България, след като постигна обрат срещу Локо (Пд) с 3:1. Две от попаденията за варненския тим вкара Матиас Курьор, който изигра за „моряците“ и последния си мач в кариерата. Другото попадение реализира Ангел Ангелов, а преди това Бирсент Карагарен бе открил резултата за гостите.

Преди началото на срещата Матиас Курьор получи от председателя на Националния фенклуб на Черно море Иван Михайлов плакет по повод края на футболната му кариера. С днешния мач Курьор изигра за варненския тим 125 двубоя и отбеляза 47 гола.

Първата сериозна ситуация в мача бе в 6-ата минута за гостите, когато Бирсент Карагарен стреля опасно от пряк свободен удар, но топката премина встрани от вратата на Черно море. В 9-ата минута Димитър Илиев се освободи от Мимито Биаи, навлезе в наказателното поле на домакините и стреля, но вратарят Иван Дюлгеров успя да избие топката. В 23-ата минута след разбъркване след центриране от корнер топката стигна до Райън Бидунга, който стреля от 15-тина метра, но вратарят на Черно море Дюлгеров улови топката.

В 30-ата минута Мимито Биаи пусна извеждащ пас към Мазир Сула зад защитата на гостите, играчът на домакините напредна и стреля, но вратарят на Локомотив Динко Хоркаш успя да спаси. В 33-ата минута Мазир Сула шутира от границата на наказателното поле на гостите, но топката попадна право в Динко Хоркаш. В 37-ата минута Йосип Томашевич намери Бирсент Карагерен в наказателното поле на Черно море, играчът на гостите успя да овладее топката и с удар от няколко метра откри резултата – 1:0 за Локомотив.

В допълнителното време на първата част Мимито Биаи изведе в отлична позиция отляво Матиас Курьор, който топовен изстрел по диагонал вкара за 1:1.

Веднага след подновяването на играта Курьор бе изведен отляво, напредна, навлезе в наказателното поле и стреля, но топката премина встрани от вратата на Локомотив. В 58-ата минута Хоркаш спаси опасен удар по диагонал отляво на Алекс Фернандес.

В 66-ата минута Черно море все пак стигна до пълен обрат с втори гол на Матиас Курьор. Нападателят на домакините се пребори при центриране пред наказателното поле на Локомотив с Райън Бидунга, а вратарят Хоркаш също бе излязъл неразчетено да посреща топката и „увисна“, а Курьор пое топката, напредна и вкара за 2:1. В 81-ата минута Матиас Курьор стреля опасно от свободен удар отляво, но топката премина встрани от вратата на Локомотив.

Минута по-късно вратарят Динко Хоркаш спаси опасен удар на Мимито Биаи. През втората част два гола на домакините не бяха признати заради засади. В 90+3 Ангел Ангелов с удар от почти нулев ъгъл отдясно оформи крайния резултат 3:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА