Last news in Fakti

6 Декември, 2022 17:28 845 1

Женският бокс в Куба се завръща след 60-годишна пауза

  • бокс-
  • куба

Парадоксът е, че страната е водеща сила в спорта при мъжете

Женският бокс в Куба се завръща след 60-годишна пауза - 1
Снимка: Shutterstock

Женският бокс ще направи официално завръщане в Куба след 60-годишна пауза, научихме от Reuters.

Властите в страната най-накрая свалиха забраната, датираща от 1959 г. насам. Тогава Фидел Кастро отне това право на жените след встъпването си във власт при Великата революция.

Парадоксът е, че кубинците по традиция са едни от най-добрите боксьори в света. Тази привилегия досега бе само за мъжете, но в близките години ще можем да очакваме раздвижване и при дамите в надпреварата, както на аматьорско ниво, така и на професионално.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демоназ

    2 0 Отговор
    Голяма новина! Няма да спя от вълнение ,че в латино държава ще имат бокс жените им. Ще напишат ли нещо за нас по тия дупки? Как е по хондурас колят ли се за наркотици или не?