Last news in Fakti

15 Август, 2013 10:28 695 0

Шампионката от Уимбълдън изненадващо сложи край на кариерата си

  • уимбълдън-
  • марион бартоли-
  • кариера

Бартоли е взела това решение заради непрестанните контузии

Шампионката от Уимбълдън изненадващо сложи край на кариерата си - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Настоящата шампионка от „Уимбълдън“ Марион Бартоли изненадващо сложи край на кариерата си, само 40 дни след триумфа в може би най-престижния тенис турнир.

28-годишната френска състезателка е взела това решение заради непрестанните контузии, пише Би Би Си.

„Време е да сложа край на кариерата си. Чувствам, че сега е моментът на да се оттегля“, заяви Бартоли след загубата от Симона Халеп в Синсинати. „Решението е тежко. Най-важното обаче е, че сбъднах мечтата си. Всеки ще помни успеха ми на „Уимбълдън“, а не последния ми мач“, каза още французойката.

Най-голямото постижение в кариерата на Бартоли е титлата й от „Уимбълдън“. Тя печели турнир от Големия шлем в последната година от своята кариера. Най-върховото й класиране в световната ранглиста е седма позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА