30 Декември, 2022 00:35 1 565 3

Атлетико поднови сезона в мач с повече червени картони, отколкото голове

  • атлетико мадрид-
  • елче

„Дюшекчиите“ по традиция вече играят подобни срещи

Атлетико поднови сезона в мач с повече червени картони, отколкото голове - 1
Снимка: БГНЕС

Атлетико Мадрид се завърна към сезонните си ангажименти в Ла Лига след победа с 2:0 над Елче в класически за стандартите на тима мач.

Гонсало Верду първо бе изгонен в добавеното време на първото полувреме след намесата на ВАР. Първоначално имаше предположения, че е подмината дузпа, но повторенията показаха, че нарушение има, макар и извън очертанията. Алваро Мората обаче щеше да овладее и да излезе очи в очи с Едгар Бадия, което означава, че централният бранител предотврати чисто голово положение и трябваше да напусне игрището.

След паузата Марио Ермосо си изкара два бързи жълти картона за грубости и така възстанови численото равенство на терена, но сякаш по този начин освободи своите съотборници от бремето и те заиграха много по-офанзивно.

Жоао Феликс откри резултата в 56' след гол с глава и асистенция на Антоан Гризман, а Мората все пак намери вратата в 74' след нетипично технично изпълнение от своя страна. Централният нападател финтира един съперник извън наказателното, после излъга втори вътре в него, а при изстрела си топката рикошира така, че заблуди всички на терена и с огромна парабола падна зад гол-линията.

В последните минути Домингош Кина реши да повтори упражнението, което му бе показал Ермосо по-рано. Португалецът обаче влезе от скамейката и имаше нужда от 6 минути, за да си извади два жълти картона и да остави Елче с 9 души на терена.

Победата за Атлетико Мадрид означава, че се доближава на 10 точки от върха в класирането и вече е пред Реал Сосиедад преди домакинството на тима срещу Осасуна на 31 декември.

Елче пък остава без успех след 15 изиграни кръга и само с 4 точки в актива си, като на този етап изглежда повече от сигурно, че клубът ще се завърне скоростно в Сегунда Дивизион.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    ЧЕСТИТО на АТЛЕТИКО
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    КОГА в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ще имаме ИСТИНСКИ ФУТБОЛ