Last news in Fakti

2 Януари, 2023 13:33 1 308 6

Футболният свят днес се сбогува с Пеле

  • пеле-
  • сантош

Поклонението ще се състои на „Естадио Урбано Калдейра“ в Сантош

Футболният свят днес се сбогува с Пеле - 1
Снимка: БГНЕС

Футболният свят днес ще се сбогува с „Краля на футбола“ Пеле на специална възпоменателна церемония на „Естадио Урбано Калдейра“ в Сантош, предадоха световните агенции.

В рамките на 24 часа хората ще могат да си кажат последно „сбогом“ с човек, белязал цялата футболна история с изявите на и извън терена.

На 3 декември Пеле ще бъде погребан във вертикалното гробище „Некрополе Екуменика“, където приживе той сам е закупил парцел, за да облекли близките си, когато мрачният ден настъпи.

Припомняме, че легендата ни напусна на 29 декември след дълга борба с рак на дебелото черво и продължителна битка с COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    5 0 Отговор
    Какъв 3 декември та гони Янкулов да не си пиян още?

    Коментиран от #2

  • 2 Капитализъм

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    ... в действие!!! Светът ще помни винаги името и делата ти!!! Поклон!!!
  • 3 Некой си

    1 0 Отговор
    Браво Денис ! Не използваш глупавата фраза на тв журналята - тленните ОСТАНКИ !?! Ще си помисли човек,че е настъпил мина и са го събирали парче по парче !
  • 4 На 29 декември починал, на 3декември го

    3 0 Отговор
    погребват! Много трудно ще стане! Почти една година ще чакаме!
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Бог да Прости и космическа тишина за гениалният футболист Пеле,който радва с изпълненията си и мен,макар да бях малък,но съм го гледал на ТВ!Дори на първенството в англия го гледах в Тунис,а едва се подавах над масата.....Всички виждате грешки на Медиите.....Вси виждате грешки на ДДжурналистите......Никой не вижда грешки на лекарите........Нали....Щом е рак....неравна борба......как един от вас не си зададе въпросът:Химиотерапията дари не ускори процеса....Дали тя не е виновна за отказа на органите му????Казват от смърта няма връщане....Засега е така.Остава ни да помълчим!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.