Last news in Fakti

14 Януари, 2023 16:35 3 090 13

Нов съдийски кошмар в Англия при обрат в „Дербито на Манчестър“

  • манчестър сити-
  • манчестър юнайтед

Рядкост са вече големите мачове, в които да не се коментират реферите в Англия

Нов съдийски кошмар в Англия при обрат в „Дербито на Манчестър“ - 1
Снимка: БГНЕС

Английската Висша лига продължава да дълбае дъното по отношение на съдиите. Този път Стюарт Атуел опорочи иначе доброто „Дерби на Манчестър“, в което Юнайтед се наложи с 2:1 над Сити.

Въпросното решение, което подлежи на критика, се състоя при изравнителния гол на Бруно Фернандеш. Касемиро опита да изведе Маркъс Рашфорд очи в очи с Едерсон и успя по перфектен начин, ако се абстрахираме от факта, че англичанинът бе с няколко метра в засада. Той атакува топката, стигна до дъгата без да я докосва и очевидно се вслуша в подвикването на Бруно, за да не я докосне. Португалецът след това вкара, а трактовката на Атуел в крайна сметка бе за пасивна засада, която не влияе върху играта.

По-рано Джак Грийлиш вкара един от редките си голове с глава след поредната асистенция на Кевин де Бройне в 60'.

Рашфорд пък донесе трите точки за „червените дяволи“, озовавайки се на върха на ниско центриране от младия Алехандро Гарначо само 4 минути след изравняването.

„Гражданите“ на свой ред нямат особено много аргументи във футболно отношение, за да претендират, че са по-добрият тим. Момчетата на Хосеп Гуардиола отправиха един-единствен точен удар, като в над 70% от време просто си подаваха топката без особена мисъл за игра напред.

Този резултат означава, че двата тима почти се изравняват в класирането. Манчестър Сити е с 39 точки, а Манчестър Юнайтед е с 38 след 18 изиграни кръга. Големият победител от цялата ситуация обаче е Арсенал, който има мач в резерв и преднина от 5 точки на върха. Въпросната среща обаче е срещу Тотнъм Хотспър в неделя.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    24 16 Отговор
    С такъв съдия и аз ще бия Сити!😁😁😁🥳🤡👍

    Коментиран от #4

  • 2 3.14К

    17 19 Отговор
    Съдиите щяха са опорочат мача, ако голът беше отменен заради неправилната реакция на страничния съдия. Този път не му върза на Гуардиола. Той вече е на границата между велик и ....луд. Сериозно трябва да се замисли за психическото си здраве.

    Коментиран от #13

  • 3 Видял

    21 22 Отговор
    Гола си беше редовен..
  • 4 21-вата идва

    21 21 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Битият бит останалото го знаеш.Голът беше напълно редовен,Рашфорд не игра с топката!

    Коментиран от #7

  • 5 Русороб

    8 7 Отговор
    Ако има човек дето не разбира от никакъв спорт , то 200% е авторът на тази статия или копипейстърът де!
  • 6 подаръци

    11 7 Отговор
    И двата гола на Юнайтед бяха от засада, освен това не дадоха дузпа за Сити.

    Коментиран от #8

  • 7 Раданч Татлъту

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "21-вата идва":

    Верно ли?Не е важно,че не игра с топката,а ,че ВЛИЯЕШЕ НА ИГРАТА.Виж сам ако искаш ,какви са правилата за отсъждане на засада.😎😁😎
  • 8 Русороб

    1 8 Отговор

    До коментар #6 от "подаръци":

    Английски футбол не гледам почти, ама за теб е по-добре никакъв да не гледаш или поне научи правилата ако ще гледаш някакъв спорт.
  • 9 засада

    19 4 Отговор
    При изравнителния гол Рашфорд влияе на играта и това бе чиста засада.

    Коментиран от #10

  • 10 Нямам Срам

    2 13 Отговор

    До коментар #9 от "засада":

    Няма засада .. не е играл с топката..
  • 11 Ком

    9 3 Отговор
    При скандалната победа на МЮ над Арсенал, Майкъл Оливер бе централен съдия. При този скандал бе на ВАР. Съвсем случайно нали?!?
  • 12 вятър и мъгла

    3 1 Отговор
    Значи и в добрата стара Англия стават такива неща....А ние си мислехме, че само там съдиите са обективни и честни. Вятър и лондонска мъгла.
  • 13 Правилото отчита

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "3.14К":

    не само дали играчът е играл с топката, но и дали влияе на играта. В този случай е очевидно, че намиращият се в засада състезател ПРЕЧИ на движението на защитниците - т.е., очевидно не само влияе, но и пряко участва в ситуацията. Ако това не е засада , кое е тогава?