15 Януари, 2023 14:03 4 161 6

Бивш английски рефер обясни, защо голът на Бруно Фернандеш е редовен

  • крис фой-
  • манчестър юнайтед-
  • манчестър сити-
  • стюарт атуел

Той се позова на точка от правилника, според която Маркъс Рашфорд се смята, че не влияе върху играта

Бивш английски рефер обясни, защо голът на Бруно Фернандеш е редовен - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият английски рефер Крис Фой написа специален коментар за Daily Mail, в който обяснява, защо решението на Стюарт Атуел в „Манчестърското дерби“ е правилно, когато зачете гола на Бруно Фернандеш, въпреки нередовната позиция на Маркъс Рашфорд.

Фой цитира Правило №11, според което играч може да бъде наказан, ако влияе на съперник, пречейки му явно да предприеме действия, които не му позволяват да отиграе топката.

Английският нападател бе обект на подаването от Касемиро, подгони топката между Нейтън Аке и Мануел Аканджи, докато те пренебрегнаха позицията на португалския халф, който отправи головия си изстрел на сантиметри от краката на своя съотборник.

Помощникът - Дарън Кан, развя флага си в последствие, за да призова Атуел за коментар помежду им. В същото време Майкъл Оливър следи ситуацията в стаичката за ВАР. Всички арбитри тогава са единодушни, че правилата са спазени.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъъъм

    19 6 Отговор
    Когато има вар, рефера няма право да обсъжда това със страничния, за да се избегне човешката грешка, но рефера се довери, а това е грешка. Няма засада, ако футболиста стартира след като е изпаднал с засада в различна посока на движестата се топка в посока вратата или спре на място, за да не подведе защитата и вратаря. Но в тоя случай, тоя я догонва до самия изтрел от съотборник. Тук Сити трябва да попита, федерацията дали е дала инструкции, кой да победи и кои отбори са с приоритет за титлата. За Сити да да не хаби сили и натрупва умора за нещо, което ще им навреди за другите турнири.
  • 2 Реалист

    15 12 Отговор
    Гола е напълно редовен и правилно беше признат. Грешката е на защитата но Сити.
  • 3 бобо

    12 4 Отговор
    Когато един нападател е в засада, той винаги влияе върху развитието на играта. Искат или не, защитниците го виждат и си отклоняват вниманието с него. Това правило е една от големите тъпотии в правилника.
  • 4 Диамантената ръка

    6 8 Отговор
    Рашфорд влияе на играта, некадърници...
  • 5 Фен

    1 3 Отговор
    И най-големите лаици във футбола видяха , че Рашфорд влияе на играта. Той до последно преследваше топката и с това влияеше и пречеше на защитните до головият удар. В сърцето на Англия джентълменството отсъстваше. Бъдете реалисти , а не пристрастни.

    Коментиран от #6

  • 6 Фен

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Фен":

    И беше умишлено близо до топката, за да не могат защитниците да заемат подходяща защитна позиция. И това ако не е влияние , то какво е ?