Last news in Fakti

18 Януари, 2023 22:03 1 040 0

ФИФА коригира правилата за ВАР: Съдиите вече ще съобщават публично основанията си зад дадено решение

  • фифа-
  • световно клубно първенство-
  • вар

Публиката на стадионите и преде телевизорите ще чува обяснение от един от помощниците

ФИФА коригира правилата за ВАР: Съдиите вече ще съобщават публично основанията си зад дадено решение - 1
Снимка: БГНЕС

ФИФА най-накрая чу една от основните критики към системата за видео-арбитраж във футбола, а именно липсата на обосновка от страна на съдиите след преразглеждане на дадено решение. Тестово промяната се очаква да бъде въведена на Световното клубно първенство, научихме от Daily Mail.

Един от помощниците ще бъде оборудван с микрофон, на който ще обявява пред публиката на стадиона и пред телевизионното излъчване аргументацията зад всяко преразгледано решение.

ВАР предизвика сериозни полемики в спортните среди през изминалите няколко години, след като се нагледахме на куп разнопосочни решения за еднакви ситуации.

Очакваме с нетърпение да видим какъв резултат ще дадат тестовете на Световното клубно първенство и се надяваме, че скоро след това корекцията ще бъде въведена и в останалите надпревари.

Остава все пак въпросът - кога съдиите ще започнат да дават пресконференции, за да бъдат подложения на същия натиск, както играчите и треньорите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА