Last news in Fakti

19 Януари, 2023 15:33 668 1

Исторически момент в Уелс: Мъжкият национален отбор намали възнаграждението си и го отстъпи на жените

  • уелс

По този начин двете формации ще получават еднакви заплати от федерацията

Исторически момент в Уелс: Мъжкият национален отбор намали възнаграждението си и го отстъпи на жените - 1
Снимка: БГНЕС

Мъжкият национален отбор по футбол на Уелс официално се съгласи да намали възнаграждението си с 25%, за да може заплатите при жените да се увеличат със същия процент и така парите на двете формации да се изравнят, предаде BBC.

Това е исторически момент за местния спорт, защото винаги в миналото мъжкият футбол е получавал по-солидно финансиране от националните федерации, независимо от представянето.

Важно да се отбележи е, че футболистите, представляващи националните си тимове, получават различна заплата от тази в клубовете си. Тя е на дневна база и е отделно от бонусната система за участие в мачове, успехи на терена и класиране за големи форуми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джендърския

    1 0 Отговор
    национален отбор намали възнаграждението си и го отстъпи на жените