28 Януари, 2023 00:00 1 509 1

Манчестър Сити спечели първия тур от трилогията с Арсенал

  • манчестър сити-
  • арсенал-
  • фа къп

„Гражданите“ продължават напред към ФА Къп

Манчестър Сити спечели първия тур от трилогията с Арсенал - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити спечели с 1:0 домакинството си на Арсенал в ФА Къп, за да се озове в 5 кръг на турнира и така да се наложи в първата част от трилогията, които се задава между двата клуба този сезон.

Нейтън Аке се превърна в неочаквания герой за „гражданите“ в 64', когато с премерен удар по земя успя да преодолее Мат Търнър. Секунди по-рано Хулиан Алварез уцели гредата, а Джак Грийлиш задържи отлично и асистира на нидерландския си колега.

„Артилеристите“ междувременно заложиха основно на контраатаката, а няколкото добри атаки по левия фланг от Габриел Мартинели се оказаха недостатъчни, за да стигнат до гол.

След три седмици предстои да видим първата среща между двата тима и във Висшата лига, но този успех на „Етихат“ със сигурност би дал известна доза допълнително самочувствие на Хосеп Гуардиола и момчетата му, че не всичко е загубено в шампионата, какъвто и да е авансът на Микел Артета и неговите хора.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    0 4 Отговор
    И тия шматки шампиони ще ми стават.За 1200 ме пробиха г г.