Last news in Fakti

28 Януари, 2023 11:51 1 626 1

Майкъла: Инджов не продава, а подарява акциите си на Ганчев

  • георги-
  • илиев-
  • майкъла-
  • цска-
  • ганчев-
  • инджов

За да се махне, значи няма добри условия да продължи да е в ЦСКА, казва бившият играч на "червените"

Майкъла: Инджов не продава, а подарява акциите си на Ганчев - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият футболист, селекционер и изпълнителен директор на "армейците" Георги Илиев коментира решението на Юлиян Инджов да се раздели с акциите си в ЦСКА - София. Според Майкъла бизнесменът не продава своите акции на семейство Ганчеви, а ги подарява.

"Той не ги продава, той ги подарява. Човекът е коректен, интелигентен, възпитан. Дава ги на семейство Ганчеви. Нормално е. Като цяло в бизнеса не е хубаво да имаш партньори. При партньорството условията трябва да са добри и за двете страни. За да се махне Инджов, значи няма добри условия да продължи да е в ЦСКА. Аз не знам да е и толкова запален по футбола“, казва още Майкъла.

„Не е добре, че той си тръгва от клуба, защото аз очаквах той да строи стадиона. Той неслучайно присъства и на срещите с предишния министър през миналата година. Но явно нещо се е променило. Просто той много разбира от строителство. Запознат е и може да се справи. Защото Гриша Ганчев не е строител, той може да намери парите", допълни Илиев пред "Тема Спорт".

Припомняме, че на 11 февруари собствениците на ЦСКА - София ще се съберат, за да проведат Общо събрание на акционерите. То е свикано след заседание на Съвета на директорите, на което са присъствали Искра Григорова и двамата най-големи акционери в клуба - Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, които имат по 38 100 акции (38,1 %).

Покана за него получават 41 човека, включително и Христо Стоичков, който държи 20 000 акции (20%). Камата е третият най-голям акционер. Останалите 38 човека притежават по 100 акции (по 0,1 % от дружеството).

На Общото събрание ще се подложат на гласуване взетите от Ганчев, Инджов и Григорова решения по време на Съвета на директорите. Най-любопитна се очертава точка 3. В нея ще се гласува за персонални промени в СД. Не е изключено там да попадне Данаил Ганчев, който към този момент не заема длъжност в клуба.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.