Last news in Fakti

28 Януари, 2023 16:45 802 8

Потник на ЛеБрон е продаден на търг за 3,68 млн. долара

  • леброн джеймс-
  • потник-
  • търг-
  • баскетбол

През сезон 2012/13 той бе на върха на спортната си кариера

Потник на ЛеБрон е продаден на търг за 3,68 млн. долара - 1
Снимка: БГНЕС

Екипът, който ЛеБрон Джеймс носеше в мач номер 7 от финалната серия през 2013 година в Националната баскетболна асоциация, бе продаден на търг в Ню Йорк за 3,68 милиона долара. По данни на аукционната къща Сотбис това е третата най-висока цена, плащана някога за носена спортна дреха, предава БТА.

Във въпросния седми мач Маями Хийт победи с 95:88 Сан Антонио Спърс, като така Джеймс спечели за втори път в кариерата си титлата в НБА. Крилото, което след броени дни се очаква да стане реализатор номер 1 в историята на НБА, завършва срещата с 37 точки, 12 борби и 4 асистенции.

До момента най-високата цена, която бе плащана за потник на Джеймс, бе 630 000 долара от участието му в "Мача на звездите" през 2020 година.

Двата по-скъпи екипа, които някога са били продавани, пък са на баскетболиста Майкъл Джордан от Чикаго Булс от финалите в НБА през 1998 година за 10,91 милиона долара, както и на аржентинския футболист Диего Марадона от световното първенство през 1986 година, на което той вкарва с "Божията ръка", за 9,28 милиона долара.

През сезон 2012/13 ЛеБрон Джеймс бе на върха на спортната си кариера. Той бе определен за "Най-полезен играч" на редовния сезон за четвърти път в кариерата си, както и за "МВП на Финалите" за втори път. В кариерата си ЛеБрон Джеймс има отбелязани 38 210 точки в мачове от редовния сезон и се нуждае от само още 168, за да задмине Карийм Абдул-Джабар на първото място във вечната класация.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    2 2 Отговор
    След време повдигнатите обувки на Пу ще са по-скъпи.
  • 2 Емил

    7 0 Отговор
    Фетишизъм!
  • 3 Отврат

    6 1 Отговор
    Богатите са извратеняци. Някакъв вмирисан потник, пък бил той и на незнам кого си. И 10 милиарда да дадеш, пак няма да си като тоя, който ти е бил идол.
  • 4 Маймуняка

    1 1 Отговор
    Искам му гащите с кафяво и жълто.
  • 5 Служил на НРБ в БНА

    1 1 Отговор
    Аз продавам непрани две седмици шорти и чифт партенки...стоят прави,като ботуши на ценители новобогаташи де в армия не са служили...До първи,че трябва да си платя тока..
  • 6 Хихихи..

    2 0 Отговор
    А на оня,гъгнещия наркоман,потника сигурно ще се продаде поне за 5 000 000 €..
  • 7 фен

    1 0 Отговор
    дано не е бил пран !
  • 8 Механик

    1 0 Отговор
    Ако потника е зелен, знам кой го е купил. Купила го е една "украинка" от еврейски произход. Ще го подарява на мъжа си, когато си "върне" Крим.