Last news in Fakti

29 Януари, 2023 11:24 891 1

Виктория Евтимова взе сребро на първенството на Франция по художествена гимнастика

  • виктория евтимова-
  • художествена гимнастика-
  • франция-
  • сребро

Българската грация е първото дете, родено извън пределите на Франция, което достига до подобно постижение

Виктория Евтимова взе сребро на първенството на Франция по художествена гимнастика - 1
Снимка: БФХГ Фейсбук

9-годишната Виктория Евтимов спечели сребърен медал при момичетата, родени 2012-2013 година, на Държавното първенство по художествена гимнастика на Франция, което се проведе в град Ним. Българската грация е първото дете, родено извън пределите на Франция, което достига до подобно постижение в местния шампионат, предава БТА.

Възпитаничката на треньорката Силвана Тагарева в Илиана във Франция се състезава от името на клуб Монпелие.

Евтимов е българка, но с френски паспорт. И двамата ѝ родители са българи. Тя е родена на 21 юли 2013 година в София, а баща ѝ е един от най-добрите баскетболисти във Франция на новото хилядолетие Илиан Евтимов.

"Чувството е невероятно! Бях сигурна, че ще се класирам в тройката, защото познавам вече конкуренцията и дадох всичко от себе си. Излязох на килима спокойна и уверена, защото бях отлично подготвена от моя треньор Силвана Тагарева. Сега съм много щастлива и нямам търпение да се върна в залата и да продължа с подготовката за българското първенство, където за мен е много важно да представя отлично клуб "Илиана", каза гимнастичката за фейсбук страницата на БФХГ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лагрестин

    3 1 Отговор
    Браво на момичето!Да е живо и здраво!