29 Януари, 2023 14:35 2 640 4

Шефът на щангите Неделчо Колев сигнализира прокуратурата за фалшиви договори от негово име

  • вдигане на тежести-
  • щанги-
  • неделчо-
  • колев

С това деяние се цели неправомерно усвояване на средства от държавния бюджет, казва той

Шефът на щангите Неделчо Колев сигнализира прокуратурата за фалшиви договори от негово име - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) Неделчо Колев е изпратил сигнал до Министерството на младежта и спорта, до Министерството на образованието и науката, както и до Прокуратурата по повод "престъпни действия, нанасящи пряка вреда на държавния бюджет". Сигналът е с изходящ номер 29 и с дата 27-и януари (петък) и е подкрепен с подписа на президента на БФВТ, печата, както и с доказателствен материал.

В писмото на Неделчо Колев, изпратено до трите институции , се казва, че са установили подписване на договори от името на Федерацията, които той лично не е оторизирал и не е слагал подписа си.

"По силата на въпросните договори, страни по тях – спортни училища, заявяват финансиране от държавния бюджет за общообразователна, спортна и професионална подготовка", се казва в изпратеното от Неделчо Колев становище.

Като пример е предоставено копие от договор от 12-и септември 2022-а година, в който страни са Спортното училище в Русе, Спортен клуб по тежка атлетика Русе и федерацията. Колев е сериозно озадачен, че като представляващ БФ по вдигане на тежести е посочен Ариф Маджид, който не е вписан в партидата на сдружението в Търговския регистър при Агенцията по вписване. А от името на БФВТ подписът е доложен от Димитър Димитров като генерален секретар. Неделчо Колев посочва, че въпросният човек не изпълнява такава длъжност, а е ръководител на Научно-техническата лаборатория.

Вторият пример е копие от договор от 1 септември 2022 година със страни по него Спортно училище "Васил Левски" (Пловдив), СКВТ Марица (Пловдив) и българската федерация. Там подписът би трябвало да е на Неделчо Колев, но в сигнала се казва, че това не е така и има фалшификация.

"Изложеното води до обосновани съмнения, че без мое знание, като законен представител на Сдружението, се съставят документи с невярно съдържание и с това деяние се цели неправомерно усвояване на средства от държавния бюджет. Моля за спешна реакция по изложеното, като за допълнителна информация оставам на разположение", се казва в сигнала, подписан от Неделчо Колев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чорбара

    4 0 Отговор
    Тоя е по голям БОКЛУК и от щерка си.
  • 2 КРЪЧМАР

    2 0 Отговор
    ТИЯ ПИЯНИЦИ НЕ СЕ РАЗБРАХА.АМА.
  • 3 Реалист

    3 0 Отговор
    Кой държи неделчо келемето на тази позиция? Дърпа федерацията надолу.
  • 4 Знайко

    3 1 Отговор
    Закривайте го този просташки спорт(щангите). Пък и други подобни спортове на държавна хранилка. Който иска да обикаля света и да печели олимпийски медали да си плаща от джоба подготовката и пътуванията, а не да цица от данъкоплатците.

    Държавата трябва да създаде база за масов спор на всички българи и най-вече на всички деца, а не на шепа "елитни спортисти" медалисти и техните треньори. Държавата да престане да прахосва пари за безмислени олимпийски медала и за първите 3 места, но отзад напред. Много по-добре е държавните пари да се дават за да има още спортни дали за още 100 здрави спортуващи за удоволствие деца. Отколкото да има 15 медала на един допингиран недоучил толуп зарязал училище още на 13-14 годишна възраст за да гради спортна кариера.