29 Януари, 2023 22:07 857 1

Александра Жекова посрещна своите наследници с медалите от олимпийския фестивал в Италия

  • жекова-
  • александра-
  • андреа коцинова-
  • иван иванов

България спечели рекордните 3 медала на завършилия снощи олимпийски младежки зимен европейски фестивал

Александра Жекова посрещна своите наследници с медалите от олимпийския фестивал в Италия - 1
Снимка: БОК

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от българската делегация, сред които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов, се завърнаха и една от първите прегръдки бе на доскорошната българска мегазвезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Сред посрещачите бяха още генералният секретар на БОК Белчо Горанов, който връчи огромни букети на двамата медалисти, родители, треньори и фенове на зимните спортове. Малко преди младите ни

олимпийци, в България се завърна и друг български световен ас в този спорт - Радослав Янков, двамата с треньора Георги Атанасов са за малко у нас след успешните си стартове на паралелните гигантски слаломи в Канада и преди да се отправят за световното първенство в Грузия.

България спечели рекордните 3 медала на завършилия снощи в Италия олимпийски младежки зимен европейски фестивал. Досега страната имаше най-много по две отличия от едно издание, а сега младите лъвчета се завръщат с три медала - и трите в сноуборда: сребро за Петър Гергьовски в паралелния гигантски слалом, сребро за Андреа Коцинова и Тервел Замфиров на отборен гигантски слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос. Останалите медалисти ще пътуват за други състезания или се прибират у нас с микробуси.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислителят

    4 0 Отговор
    Браво , младежи ! Продължавайте да носите гордо името България !