Last news in Fakti

30 Август, 2013 03:17 1 215 0

Севиля и Тотнъм прегазиха опонентите си за влизане в ЛЕ

  • лига европа-
  • резултати-
  • 4-я квалификационен кръг

Вижте и всички резултати от 4-я квалификационен кръг на турнира

Севиля и Тотнъм прегазиха опонентите си за влизане в ЛЕ - 1
Снимка: БГНЕС

Тази вечер се изиграха и реваншите от плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Получиха се и доста изненадващи резултати. Германският Щутгарт отпадна от турнира след равенство 2:2 с Риека. Същата съдба сполетя и Спартак (Москва), който загуби с 2:4 на свой терен от Санкт Гален. Италианският Удинезе също не продължи напред, като завърши 1:1 срещу Слован Либерец. В същото време в груповата фаза освен шампиона Лудогорец ще има и още българско присъствие

Ивелин Попов поведе своя Кубан (Краснодар) към обрат от 0:1 до 2:1 в реванша срещу Фейенорд от плейофа за Лига Европа и така помогна на своя отбор да попадне в групите на турнира с общ резултат 3:1 от двата мача. Българинът реализира изравнителното попадение в двубоя в 19-ата минута и отново бе сред най-добрите на терена за своя тим.

Отборът на Бешикташ също се класира за груповата фаза в турнира Лига Европа, след като тази вечер постигна победа с 2:0 над Тромсьо в реванша между двата тима от плейофа в Истанбул. "Орлите" стигнаха до успеха с два гола в рамките на две минути през втората част и с общ резултат 3:2 от двете срещи се класира напред. Уго Алмейда даде преднина на турския тим в 52-ата минута, а Огюжан Йожякуп вкара решителното второ попадение в 54-ата минута и така класира отбора си в групите на втория по сила турнир на Стария континент.

Отборът на Севиля нямаше никакви проблеми и в реванша срещу Шльонск (Вроцлав), като спечели с категоричното 5:0 като гост. Така испанците се класираха за груповата фаза на Лига Европа с общ резултат 9:1 от двата мача. Иван Ракитич даде началото на голеадата в 22-ата минута, а Бака удвои в 38-ата. Сампейро направи резултата класически в 71-ата минута, а Диего Пероти доведе нещата до 0:4 в 78-ата минута. Крайното 0:5 пък бе оформено отново от Бака в 87-ата минута на двубоя.

Отборът на Фиорентина трябваше доста да потрепери в реванша срещу Грасхопър, но все пак оцеля и се класира за групите на Лиге Европа. "ВИолетовите" загубиха с 0:1 на "Артемио Франки" във Флоренция, но победата с 2:1 в първия мач се оказа достатъчна за класирането им в следващата фаза. Грасхопър показа голямо желание за обрат след негативния резултат в първия мач и в 41-ата минута гостите успяха да поведат с 0:1 с попадение на Бен Халифа, който се възползва от кошмарна грешка на вратаря Нето. След това гостите опитаха да стигнат и до решителното второ попадение, но удар на Хайрович профуча покрай вратата. Домакините също имаха своите шансове, но със сериозен пропуск се отличи Марио Гомес в 80-ата минута. Все пак Фиорентина удържа минимална загуба, която бе достатъчна на отбора да продължи участието си в турнира в следващата фаза.

Тотнъм пожали Динамо (Тбилиси), като го победи само с 3:0 в реванша от плейофа за влизане в групите на Лига Европа. "Шпорите" продължават безпроблемно напред в турнира с общ резултат 8:0 от двете мача. Джърмейн Дефоу отбеляза първите два гола за англичаните. първо в 40-ата минута той бе намерен добре от Люис Холтби пред наказателното поле и с много точен удар не даде шанс на вратаря за 1:0. След това в добавеното време на първата част той получи във вратарското поле от Гилфи сигурдсон и само чукна топката във вратата за 2:0. През втората част пък Люис Холтби в 69-ата минута с прекрасен изстрел от около 25 метра заби третия гол за крайното 3:0 в полза на своя тим.

Ето и всички всички резултати от 4-я квалификационен кръг на турнира:

Спартак Москва (Русия) - САНКТ ГАЛЕН (ШВЕЙЦАРИЯ)- 2:4 (1:1)
Нордселанд (Дания) - ЕЛФСБОРГ (ШВЕЦИЯ) - 0:1 (1:1)
ФК Дила Гори (Грузия) - РАПИД ВИЕНА (АВСТРИЯ) - 0:3 (0:1)
Астра (Румъния) - МАКАБИ ХАЙФА (ИЗРАЕЛ) - 1:1 (0:2)
Щутгарт (Германия) - ХНК РИЕКА (ХЪРВАТИЯ) - 2:2 (1:2)
ДИНАМО КИЕВ (УКРАЙНА) - Актобе (Казахстан) - 5:1 (3:2)
ТРАБЗОНСПОРТ(ТУРЦИЯ) - Кукеши (Албания) - 3:1 (2:0)
АПОЕЛ Никозия (Кипър) - ЗУЛТЕ ВАРЕГЕМ (БЕЛГИЯ) - 1:2 (1:1)
Сент Етиен (Франция) - ЕСБЕРГ (ДАНИЯ) - 0:1 (3:4)
ШЕРИФ ТИРАСПОЛ (МОЛДОВА) - Войводина (Сърбия) - 2:1 (1:1)
СЛОВАН ЛИБЕРЕЦ (ЧЕХИЯ) - Удинезе (Италия) - 1:1 (3:1)
АЗ Алкмаар (Холандия) - Атромитос (Гърция) - 0:1 прекратен в 60-а минута (3:1)
БЕШИКТАШ (ТУРЦИЯ) - Тромсьо (Норвегия) - 2:0 (1:2)
Петролул (Румъния) - СУОНСИ (АНГЛИЯ) - 2:1 (1:5)
Ница (Франция) - АПОЛОН ЛИМАСОЛ (КИПЪР) 1:0 (0:2)
ГЕНК (БЕЛГИЯ) - Хафнарфьордур (Исландия) 5:2 (2:0)
ТУН (ШВЕЙЦАРИЯ) - Партизан Белград (Сърбия) 3:0 (0:1)
Шкендербеу (Албания) - ЧЕРНОМОРЕЦ ОДЕСА (УКРАЙНА) 1:0 (0:1) 6:7 при дузпите
АЙНТРАХТ (ГЕРМАНИЯ) - Карабах (Азербайджан) 2:1 (2:0)
СТАНДАРТ ЛИЕЖ (БЕЛГИЯ) - ФК Минск (Беларус) 3:1 (2:0)
ДНЕПЪР (УКРАЙНА) - Номе Калю Талин (Естония) 2:0 (3:1)
Жалгирис Вилнюс (Литва) - ЗАЛЦБУРГ (АВСТРИЯ) 0:2 (0:5)
Пашинг (Австрия) - ЕЩОРИЛ (ПОРТУГАЛИЯ) 1:2 (0:2)
Шльонск Вроцлав (Полша) - СЕВИЛЯ (ИСПАНИЯ) 0:5 (1:4)
Фейенорд (Холандия) - КУБАН КРАСНОДАР (РУСИЯ) 1:2 (0:1)
ФИОРЕНТИНА (ИТАЛИЯ) - Грасхопърс (Швейцария) 0:1 (2:1)
ТОТНЪМ (АНГЛИЯ) - Динамо Тбилиси (Грузия) 3:0 (5:0)
БЕТИС (ИСПАНИЯ) - Яблонец (Чехия) 6:0 (2:1)

късно през нощта:
Брага (Португалия) - Пандури (Румъния) (1:0)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА