Last news in Fakti

11 Февруари, 2023 17:39 894 1

Александър Везенков MVP на кръга в Евролигата за пети път през сезона

  • везенков-
  • александър-
  • олимпиакос-
  • баскетбол

Националът реализира 28 точки и 13 борби срещу АЛБА

Александър Везенков MVP на кръга в Евролигата за пети път през сезона - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Отличното представяне на българския баскетболист Александър Везенков (№14) при победата на неговия Олимпиакос над АЛБА Берлин с 93:60 точки в 24-ия кръг на Евролигата за мъже му донесоха наградата за Най-полезен играч на кръга (MVP), съобщиха от престижната надпревара.

Спортист номер 1 на България за 2022 година печели отличието на пети път този сезон. Националът реализира 28 точки и 13 борби срещу АЛБА, с което оформи седмия си „дабъл-дабъл“ за успеха на гръцкия гранд и записа коефициент на ефективност 40. Той вкара 6 от седемте си стрелби на две точки и 4 от шестте си опита от далечна дистанция, а от наказателната линия бе точен при 4 от петте си стрелби, предава БТА.

Александър Везенков стана едва петият баскетболист, който стига до приза за Най-полезен играч на кръга за пети път в един сезон. Предишните награди той спечели във втория, четвърти, осмия и десетия кръг. В края на миналата година той грабна наградата и за най-полезен състезател за месец ноември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прокопий

    5 0 Отговор
    Браво, голям! И пряко, и преносно, дано пробва в НБА, докато е в пика си! Успех от сърце и МВП на евролигата тая година!