Last news in Fakti

12 Февруари, 2023 18:04 1 489 0

И Газиантеп спира участие в турското първенството

  • турция-
  • газиентепспор-
  • първенство-
  • спира-
  • участие-
  • земетресение

Решението на клуба е заради последиците от земетресението

И Газиантеп спира участие в турското първенството - 1
Снимка: ФК Газиентепспор

Още един отбор от турската Суперлига напуска първенството заради последствията от земетресението, което разтърси Турция през изминалата седмица. Съветът на директорите на ФК Газиантеп взе решение да не продължава участието си, както в първенството, така и за Купата на страната.

"Не можем да продължим спортната си дейност в такива тежки условия. За нашият клуб е просто невъзможно. Не е възможно дори и да говорим за футбол. На първо място пожелаваме Божията милост на загиналите при земетресението наши граждани, бързо оздравяване на нашите ранени и бързо възстановяване на всички наши граждани, които все още не са достигнати. Не изглежда възможно нашият клуб да продължи спортната си дейност при всички тези трудни условия. С решението, взето от нашия Борд на директорите, нашият футболен клуб Газиантеп реши да се оттегли от състезанията за Суперлигата и Зираат за Купата на Турция през сезон 2022-2023", сe казва в официалното изявление на клуба.

Отборът към момента е с 25 точки от 22 мача и заема 10-о място в класирането, а в турнира за купата достигна четвъртфинал, където ще играе срещу Сивасспор. По-рано през тази седмица от участие в първенството се отказа и Хатайспор. При това положение първенството на Турция, когато и да се поднови, ще продължи със 17 отбора.

Земетресението с магнитуди 7,7 и 7,6 по скалата на Рихтер с интервали в рамките на 9 часа удари югоизточната провинция Кахраманмараш. Пострадаха 11 големи града, а последвалите вторични трусове се усетиха в 10 провинции на страната и в съседните страни. За момента броят на загиналите в Турция са 24 617 души.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА